Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Softwaregiganten bieden klanten anti-virus-programma aan

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Panda Software en Microsoft bereiden gebruikers voor op een nieuw virus-vrij millennium

Startend op 1 November 1999, bundelen beide bedrijven de krachten tegen jaar 2000 virussen, door 90-dagen versies van de antivirus software op hun websites te plaatsen

SAN FRANCISCO, 1 November 1999

Panda Software heeft vandaag aangekondigd dat het een samenwerking met Microsoft is aangegaan om gratis volledig functionerende anti-virus software aan te bieden aan grote bedrijven, Mkb en eindgebruikers die zich voorbereiden op het jaar 2000.
Microsoft en Panda Software gaan samenwerken om gebruikers te helpen met het voorbereiden van hun computers tegen de toenemende dreiging van virussen rond 1 Januari 2000. We vertrouwen erop dat het gebruik van hoogwaardige en up-to-date anti-virus software de beste protectie biedt tegen deze dreiging, zei Don Jones, directeur jaar 2000 problematiek bij Microsoft.

Met nog 61 dagen te gaan tot het jaar 2000 wordt er op miljoenen computers rond de wereld een antivirus-update uitgevoerd. “Als een gevolg van de maatregelen die genomen worden betreffende het jaar 2000 probleem, zijn er vele worm- en trojan virussen die zich voordoen als patches om zo gebruikers te infecteren, zegt Pedro Bustamante, hoofd van Panda Software in Amerika. “Bovendien kunnen verouderde virussen die niet ontwikkeld waren voor het jaar 2000 een mogelijkheid vinden om toch schade aan te richten. Problemen die veroorzaakt worden door het interpreteren van de datum kunnen onverwachte storingen veroorzaken: bijvoorbeeld het blokkeren of opnieuw opstarten van het systeem zonder aanwijsbare reden. Hieraan toevoegen kunnen we nog het feit dat er op dit moment nieuwe virussen worden ontwikkeld die in het nieuwe jaar voor een extra belasting zorgen."

Volgens Deborah Willingham, Vice President van de Business en Enterprise Divisie van Microsoft, “Zijn er bepaalde kwaadwillende hackers die het jaar 2000 probleem gaan gebruiken om geducht te gaan huishouden onder kwetsbare bedrijven en consumenten. De virussen, wormen of ‘hoaxen’ die momenteel worden ontwikkeld, hebben het potentieel om het tweede grootste nadelige effect op computers te hebben na de jaar 2000 uitdaging. Microsoft neemt beveiliging en het jaar 2000 zeer serieus en we hebben onszelf ten doel gesteld om onze klanten de beste oplossing te bieden. Door samen te werken met de leiders in de industrie en gratis hun producten aan te bieden, kunnen we onze klanten een extra veilig gevoel geven terwijl we het jaar 2000 naderen."

Om onnodige problemen te vermijden, kunnen gebruikers vanaf 1 November- tot 31 December 1999 Panda anti-virus Platinum (voor thuisgebruikers) of Global Virus Insurance 24h-365d (voor bedrijfsmatige netwerken) downloaden op de website van Panda Software (www.pandasoftware.com).

Extra jaar 2000- en anti-virus evaluatie informatie kunt u vinden op Microsoft’s jaar 2000 website (www.microsoft.com/y2k).

Panda anti-virus Platinum biedt maximale protectie tegen meer dan 45.000 virussen, inferieure Java applets en ActiveX objecten, het Internet, e-mail berichten, e-mail bijlagen en andere beveiligings bedreigingen zoals ‘Trojan Horses’. Omdat de unieke technologie van Panda Software op het Winsock niveau werkt, kan het binnenkomende virussen van het Internet, e-mails, nieuwsgroepen en mIRC’s detecteren en desinfecteren voordat ze kans hebben om de harddisk te benaderen. Sterker nog, Panda anti-virus Platinum heeft een aantal unieke eigenschappen die anti-virus protectie naar een nieuw technologisch niveau tillen. Enkele zijn:


- Volledige integratie met Windows 98 maakt het gebruik van informatie kanalen, actieve bureaublad elementen, integratie met de Windows 98 Maintenance Wizard, op HTML gebaseerd help systeem en snelkoppeling in de Quick Launch bar mogelijk.

- Beschikt over een permanente MAPI protectie module die alle te openen, te zenden en te ontvangen berichten onderschept. Ongeacht Internet Mail, Microsoft Mail of Exchange Server alle berichten in persoonlijke-, privé- of publieke mappen worden onderschept. Deze module is volledig geïntegreerd in Exchange en Outlook mail clients. Bovendien scant deze module ook geneste berichten, OLE objecten en gecomprimeerde bestanden op elk genest niveau.
- Beschikt over op-verzoek scans van Outlook Express en Exchange/Outlook berichten en ook over de mogelijkheid om Lotus Notes en nieuws documenten te scannen vanuit de anti-virus software.

- Update zichzelf dagelijks en automatisch.

- Panda anti-virus Platinum heeft een intuïtieve, krachtige, eenvoudig te gebruiken interface die het gebruikers toelaat om de verschillende anti-virus modules te configureren. Standaard kan de software in een geavanceerde of basis modus werken.

In de zakelijke markt zorgt Global Virus Insurance 24h-365d (100% in-huis technologie) samen met de meegeleverde Panda Administrator voor gecentraliseerd beheer van een anti-virus oplossing op diverse soorten netwerken. Systeem- en netwerkbeheerders kunnen nu eenvoudig servers en werkstations installeren, configureren, updaten, scannen en bewaken vanaf één plek. Anti-virus protectie wordt zo wel heel eenvoudig. Global Virus Insurance 24h-365d heeft de volgende karakteristieken:


- Protectie voor Windows 98, Windows 95, Windows NT werkstation, Exchange en Outlook clients Windows 3.1x, MS-DOS, OS/2, Novell Netware server, Windows NT server en Exchange server.

- Remote installatie en configuratie van anti-virus oplossingen in LAN en WAN omgevingen.

- On-line bewaking en controle van servers en werkstations.
- Automatisch ‘unattended’ updaten van werkstations en servers via het Internet.

- Onmiddellijke-, geagendeerde-, opstart-, permanente- en mail scans met complete activiteiten rapportages.

- Gecentraliseerde bewaking van virus incidenten over het gehele netwerk.


* Intelligente, automatische updates van de virus database Panda anti-virus Platinum update dagelijks zijn virus database (via het PAV.SIG bestand) zodat deze altijd up-to-date is. Het is een uiterst eenvoudige snelle handeling omdat zonder interventie van de gebruiker de laatste ‘virus signature file’ (bestand met beschrijving van alle virussen) wordt opgehaald. Dit updaten gebeurt intelligent omdat er altijd gekeken wordt of er wijzigingen zijn. Een Intelligente Update is op de snelste en meest efficiënte manier te configureren om zo het systeem te updaten en de juiste protectie te bieden tegen zelfs de allernieuwste virussen.

Panda anti-virus Platinum update zichzelf dagelijks door gebruik te maken van Internet/Intranet technologie en geavanceerde ‘data processing’ algoritmes. Het Intelligente Update proces treedt in werking onmiddellijk nadat alle nieuwe gedetecteerde virussen van die dag zijn verwerkt. Het data algoritme analyseert dan de nieuwe database op binair niveau en gebruikt alleen de informatie die is verandert. Dit maakt het een totaal flexibel proces waarbij de gegevens van bestaande virussen worden ge-update en nieuwe worden toegevoegd aan de ‘virus signature file’.
Zodra voltooid wordt deze informatie gepubliceerd op het Internet zodat alle applicaties die Intelligente Updates gebruiken deze informatie kunnen bijwerken. Dankzij deze mogelijkheden is een Intelligente Update op de snelste en meest efficiënte manier te configureren om zo het systeem te updaten en de juiste protectie te bieden tegen zelfs de allernieuwste virussen.

"Deze partnership met Panda Software geeft een goed beeld van de samenwerking in de industrie en geeft alle gebruikers in de wereld een veilig computergevoel", concludeert Don Jones van Microsoft.

Pedro Bustamante, van Panda Software, benadrukt hoe belangrijk het is om programmatuur te beschermen in deze kritische periode. “Tijdens de komende maanden", zegt hij zullen bedrijven, organisaties en consumenten druk bezig zijn met het jaar 2000 probleem zonder acht te slaan op andere gevaren. Gebruikers hebben nu meer dan ooit anti-virus software nodig om zeker te weten dat hun computer is beschermt tegen gevaren als virussen."


* Over Microsoft
Sinds haar oprichting in 1975 is Microsoft de wereldleider geworden in software voor PC’s. Het bedrijf biedt een complete reeks aan producten en services voor zakelijk en persoonlijk gebruik die ontwikkeld zijn om het eenvoudiger en plezieriger voor mensen te maken om dagelijks de volledige kracht van de computer te benutten.


* Over Europa’s toonaangevende onafhankelijke AV ontwikkelaar, Panda Software
Sinds 1990 ontwikkelt Panda toonaangevende anti-virus oplossingen m.b.v. 100% in-huis technologie. Panda Software is in het bezit van alle bestaande anti-virus certificeringen uitgegeven door ICSA en West Coast Labs. Dit maakt Panda het enige anti-virus bedrijf in de wereld met gecertificeerde oplossingen voor Windows 98, Windows 95, Windows 3.x, Windows NT werkstation, OS/2, DOS, Windows NT server en Novell NetWare. Panda heeft recentelijk het 100% Detectie en Disinfectie Anti-virus CheckMark Level Two keurmerk ontvangen.

Panda voorziet klanten van dagelijkse updates via het Internet en heeft het 24h-365d Anti-virus Insurance concept bedacht waarbij gebruikers 365 dagen per jaar en 24 uur per dag ondersteuning genieten. Panda heeft zichzelf bovendien verplicht om nieuwe ontdekte virussen binnen 12-24 uur te elimineren.
Voor meer informatie of een evaluatie CD kunt u kijken op www.pandasoftware.com.

Voor meer informatie:
Hans Blaauw, ProtectIT B.V.
(netherlands@pandasoftware.com)
+31 (0)252 - 34 11 34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...