Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Friesland bekijken kansen themapark en landbouwmuseum

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

GS stellen breed haalbaarheidsonderzoek voor naar mogelijkheden themapark en zelfst. landbouwmuseum

Gedeputeerde Staten van Fryslân stellen voor om een breed haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden en haalbaarheid van een themapark en een zelfstandig Landbouwmuseum in Fryslân.
De behandeling van de Museumnotitie in Statencommissie Welzijnszaken van 13 oktober jl. is aanleiding geweest tot deze heroverweging. In het eerdere concept werd voorgesteld om een haalbaarheidsonderzoek naar een themapark in de Groene Ster uit te voeren. GS stellen voor om voor dit brede haalbaarheidsonderzoek maximaal
200.000,- beschikbaar te stellen.
Provinciale Staten buigen zich op 10 november a.s. over de Museumnotitie.

Haalbaarheidsonderzoek
GS komen met hun voorstel om een breed haalbaarheidsonderzoek uit te voeren tegemoet aan het verzoek van de Statencommissie W en M. Uitgangspunt is dat de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek een museaal concept of concepten oplevert met toekomstkansen. In het haalbaarheidsonderzoek zullen een tweetal concepten worden onderzocht, namelijk het concept van een themapark in concreto en het concept van een specialistisch landbouwmuseum. In beide concepten zullen twee opties worden onderzocht:

I een themapark Fryslân met de themas natuur, landbouw en landschapsontwikkeling, gevestigd in de Groene Ster II een themapark Fryslân met de themas natuur, landbouw en landschapsontwikke-
ling, gevestigd in Warten
III een specialistisch landbouwmuseum in Warten IV een specialistisch landbouwmuseum in de gemeente Wûnseradiel

Bij de opties I en II dient de haalbaarheid en meerwaarde van het openhouden van de binnenstadlocatie van het Natuurmuseum te worden onderzocht.
Bij de opties III en IV moet naast het concept voor een zelfstandig Landbouwmuseum in Warten of in Wûnseradiel tevens het zelfstandig Natuurmuseum in het onderzoek worden betrokken. Voor het Natuurmuseum in zelfstandige vorm geldt dat de factoren uitbreiding, huisvesting, vernieuwing presentatie etc. meegenomen moeten worden.

Nummer: 197
Datum: 4 november 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie