Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees debuut Daewoo Mirae

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europees debuut Daewoo Mirae

(4 November 1999)

PERSBERICHT:

Tijdens de autotentoonstelling in Londen toonde Daewoo het prototype van de Mirae. De Mirae (Koreaans voor 'Toekomst') is een studiemodel van een supergestroomlijnd sportmodel boordevol nieuwe techniek.

De Mirae is voorzien van een zes cilinder motor met elektromagnetische kleppen waardoor de krachtbron compact, licht, stil en krachtig (170 pk) is. De carrosserie is vervaardigd van aluminium.

Door een ingenieus systeem kunnen de 4 stoelen onafhankelijk van elkaar elektrisch verschoven worden voor een wisselende opstelling, afhankelijk van de individuele behoefte. Bijvoorbeeld 1 stoel links, rechts of in het midden voorin en 3 achterin of 3 stoelen voorin en 1 achter of traditioneel 2 voor en 2 achter.

Ook de bediening van de auto is bijzonder. Portieren worden ontgrendeld met een Smart card en portierramen gaan vanzelf open als binnen naar het juiste punt op de deur wordt gewezen. Kleine camera's registreren de wijzende vinger en de techniek doet de rest.

Met dit veelzijdige Mirae toekomstmodel creëert Daewoo een nieuw marktsegment; de VSC (Versatile Sports Car).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie