Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe regeling opslag en afvoer van destructiemateriaal

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

3 november 1999

Fons Delemarre

071-5167764

Nieuwe regeling voor opslag en afvoer van destructiemateriaal

Per 8 november 1999 gelden in Leiden andere voorwaarden voor het aanbieden van kleine dode huisdieren zoals honden, katten etc.

Tot nu toe was het mogelijk om deze dode dieren aan te bieden bij het voormalige slachthuis aan de Pasteurstraat. In verband met de definitieve sluiting van het slachthuis is het voor particulieren niet meer mogelijk op deze locatie kleine dode huisdieren aan te bieden.

Opslagvoorzieningen voor dode honden en dode katten Eigenaren van dode honden en dode katten zijn verplicht deze bij de gemeente aan te bieden, tenzij de dieren begraven of gecremeerd worden.

De dienst Milieu en Beheer heeft bij het KCA (Klein Chemisch Afval)-depot op de Admiraal Banckertweg 15 voorzieningen getroffen om dode honden en dode katten, afkomstig van particuliere huishoudens, te kunnen bewaren. Deze voorzieningen (o.a. een koelcontainer voor opslag van dode kleine huisdieren) zijn ná 8 november 1999 beschikbaar. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.00-12.00 en 13.00-16.00 uur en zaterdag van 9.00-12.00 uur.

De dode dieren moeten uiterlijk op de eerste werkdag na het overlijden door de aanbieder zelf in de koelcontainer worden gedaan. Tot de afgifte dient het destructiemateriaal gescheiden van ander afval bewaard te worden. Het destructiemateriaal dient in plastic verpakt te zijn. Er mag geen papier, hout, metaal etc. bij het materiaal zitten. Het materiaal wordt één keer per week naar Son afgevoerd door destructiebedrijf Rendac Son BV.

Ander destructiemateriaal
Volgens de nieuwe Destructiewet die op 1 december 1994 in werking is getreden dient de eigenaar of houder van ander destructiemateriaal dan kleine huisdieren dit materiaal (schapen, paarden etc.) zelf af te laten voeren. Men dient hiervoor contact op te nemen met een destructiebedrijf. In de regio Leiden heeft het bedrijf Rendac Son BV (0499-364500) de verplichting het destructiemateriaal op verzoek op te halen.

Nadere informatie bij Fons Delemarre, afd. Communicatie dienst Milieu en Beheer, tel.: 5167764

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie