Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

· Hollands Midden

·

Datum: 4 november 1999

·

Politie gaat verlichting (brom)fietsers controleren

Lisse/Hillegom/Voorhout
De politie gaat vanaf 12 november intensief controleren op het voeren van verlichting door fietsers en bromfietsers. Nu de dagen korten en het weer verslechterd heeft de politie besloten om deze controles te houden. De eerste twee weken zal de politie voornamelijk waarschuwdend optreden. Toont de overtreder later zijn in orde zijnde verlichting, dan blijft het daarbij. Na deze twee weken wordt bekeurd. De boete voor een defect voor of achterlicht zijn voor een fiets fl. 30,-- en voor een bromfiets fl. 40,--. Is zowel het voor als achterlicht stuk, dan volgt een boete van fl. 50,-- voor een fietser en fl. 70,-- voor een bromfietser. De politie adviseert het niet zo ver te laten komen, al was het alleen maar om je eigen veiligheid.

Molen brandt af

Lisse
Door nog onbekende oorzaak brandde vannacht een molen aan de 1e Poellaan in Lisse tot de grond af. Rond half drie vannacht werd de brand ontdekt. De molen stond toen al in vuur en vlam. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. De molen, die niet werd bewoond, was eigendom van de gemeente Lisse en in gebruik bij het Hoogheemraadschap Rijnland. De politie stelt vandaag een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Illegaal vuurwerk aangetroffen

Rijnsburg
De politie trof dinsdag in een woning te Rijnsburg vier pakketten illegaal vuurwerk aan. Het ging hier om zogenaamde Chinese rollen van 100.000 klappen. De politie heeft tegen de 32-jarige eigenaar van het goed proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk wordt vernietigd.

Fout parkeren

Sassenheim
De politie heeft gisteren in het centrum van Sassenheim twaalf bekeuringen uitgedeeld voor foutief parkeren. Ondanks de blauwe zone – gebruik van parkeerschijf verplicht – trof zij twaalf auto’s aan waar dit niet was gebeurd.

Vrouw seksueel misbruikt

Leiden
Een 22-jarige vrouw uit de Merenwijk is op zondag 24 oktober rond 01.00 uur op de Zwartemeerlaan door een jongen seksueel misbruikt. Zij liep over de laan toen drie jongens haar naderden. Eén van de jongens pakte de vrouw beet en begon haar onzedelijk te betasten. De andere twee jongens waren doorgelopen. Waarschijnlijk waardeerden zij het gedrag van hun ‘vriend’ niet. Op afstand lieten zij aan hun ‘vriend’ weten de vrouw los te laten. Toen zij begon te huilen werd het de twee andere jongens waarschijnlijk teveel en trokken ze hem bij de vrouw weg. Daarop ging hij met de twee mee. De vrouw die een lichte handicap heeft was overstuur van het gebeurde. De politie is nu op zoek naar de dader maar zou ook graag in contact willen komen met een van de andere jongens. De dader, was een jongen van ongeveer 20 jaar met licht blond haar en gekleed in een opvallende witte halflange Tommy Hilfinger jas. Hij droeg een zegelring.

Bedrijfsinbraken (3x)

Leiden
Inbrekers braken afgelopen dinsdag op woensdagnacht bij drie bedrijven aan de Schipholweg in. Hoe zij kans zagen om de bedrijven binnen te komen is nog niet geheel duidelijk geworden. Uit een bedrijf wordt vooralsnog niets vermist. Uit een ander bedrijf wordt computerapparatuur ter waarde van ongeveer fl. 45.400,-- vermist. Uit het derde bedrijf wordt een geldbedrag vermist. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Straatroof met geweld

Leiden
Gisteravond werd een 17-jarige inwoner uit Leiden mishandeld en beroofd op de Oude Vest. Hij kreeg daar woorden met drie personen die nog iets met hem te vereffenen hadden. De Leidenaar werd op de grond gegooid en kreeg schoppen tegen hoofd, buik en benen. Daarbij liep hij een paar losse tanden op. Zijn gouden ringen, -ketting en geld werden door de drie mannen van hem meegenomen. Omdat het hier om geweld gaat neemt de politie de zaak hoog op.

Kind valt uit boom

Leiden
Gistermiddag is een 8-jarig meisje uit Leiden vanaf 2 meter hoogte uit een boom gevallen. Dit gebeurde nabij een school aan de Cesar Franckstraat. Met onbekend letsel is het meisje naar het LUMC gebracht.

Vuurwerkhandelaar aangehouden

Leiden
Gisteravond heeft de politie op de Voorschoterweg een 21-jarige Leidenaar aangehouden die kennelijk handelde in vuurwerk. Na klachten over vuurwerk en een aanwijzing wie dit verhandelde, kreeg de politie de man met zijn auto op de Calandstraat in zicht. Kennelijk rook hij onraad en snelde er tussen uit. Uiteindelijk zagen agenten het busje met de man op de Voorschoterweg weer rijden. In zijn busje had hij een voorraad vuurwerk dat kennelijk bestemd was om verkocht te worden. Zijn mobiele telefoon stond roodgloeiend en op het dashboard lag al een behoorlijk bedrag aan contant geld.

Antennes gevonden

Leiderdorp
Eind oktober vond een stratenmaker in een rioolput in de Luykendreef een achttal onbeschadigde antennes. Een bewoner heeft de vondst naar het politiebureau gebracht. Zondag 8 augustus werden in Leiderdorp op de Luykendreef, Vronkenlaan, Rozemarijntuin, Pluimzeggekreek en Brittenburg aan meer dan 40 auto’s vernielingen gepleegd. De Leiderdorper die in augustus zelf één van de geedupeerden was, hoopt dat de nog goede antennes aan de eigenaren teruggegeven kunnen worden.

Automobilist verleent geen voorrang aan bromfietser

Hazerswoude-Rijndijk
Gistermiddag ontstond op de Rijndijk een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist. De 59-jarige automobilist uit Ter Aar reed uit een uitrit de Rijndijk op en verleende geen voorrang aan de over het fietspad rijdende 16-jarige bromfietser uit Hoogmade. De bromfietser liep hierbij een gebroken been op. Hij is naar het Rijnland ziekenhuis.

Gaatjesboorder weer actief

Hazerswoude-Dorp
In de nacht van dinsdag op woensdag is een gaatjesboorder weer actief geweest in Hazerswoude. In twee woningen, aan de Jan van Eycklaan en de Sikkel, lukte het hem om in de woning te komen. Daar werden onder meer audio en videogoederen, een horloge en een portablecomputer weggenomen. Bij een woning aan de Ferdinant Bolstraat bleef het bij een poging. Waarschijnlijk zijn de inbrekers vertrokken nadat de hond des huizes aansloeg.

Container in de brand

Leiderdorp
Rond half vier vannacht werd brand ontdekt in een container aan de Santhorst. De brandweer bluste de brand. De politie heeft nog geen idee hoe de brand is kunnen ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Veel (brom)fietsers negeren rood licht

Waddinxveen
Vanmorgen heeft de politie roodlicht controle gehouden op de kruising Henegouwerweg met de Kerkweg Oost nabij de Hefbrug. Met name werd het gedrag van fietser en bromfietsers gecontroleerd. Aan 39 bestuurders werd een bekeuring uitgedeeld. De politie vindt dit resultaat bedroevend. Zelfs tijdens het opvallend aanwezig zijn en tijdens het uitdelen van bekeuringen bleven fietsers en bromfietsers door rood licht rijden. De politie was daarbij zelfs getuige van het daardoor onstaan van gevaarlijke situaties.

Automobilist rijdt door na aanrijden fietser

Alphen a/d Rijn
Gisteravond werd een 44-jarige fietser uit Alphen op de Burgemeester Bruins Slotsingel tijdens het oversteken aangereden door een 28-jarige automobilist eveneens uit Alphen. De fietser raakte zwaar gewond en werd met diverse gebroken ledematen en inwendige bloedingen overgebracht naar het LUMC. In 1e instantie reed de automobilist na de aanrijding door. Hij meldde zich later op de avond bij de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...