Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sterke omzetstijging bij Nortel Networks in derde kwartaal

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

STERKE OMZETSTIJGING BIJ NORTEL NETWORKS IN DERDE KWARTAAL

omzet 30% gestegen tot US$5,4 miljard
nettowinst uit bedrijfsvoering met 61% gestegen tot US$380 miljoen operationele winst per aandeel 33% gestegen tot US$0,28

Brampton, Ontario (Canada), 29 oktober 1999 - Nortel Networks maakt de bedrijfs-resultaten over het derde kwartaal en over de eerste negen maanden van het boekjaar 1999 bekend.

De omzet in het derde kwartaal van 1999 nam met 30% toe tot US$5,39 miljard in vergelijking met US$4,14 miljard in het derde kwartaal van 1998. De nettowinst uit bedrijfsvoering, voor zover van toepassing op de uitstaande gewone aandelen, bedroeg in het verslagkwartaal US$380 miljoen of US$0,28 per aandeel. In het overeenkomstige kwartaal van 1998 waren deze cijfers US$236 miljoen en US$0,21, een winststijging van 33% per aandeel. Na verrekening van overnamekosten en eenmalige baten en lasten behaalde Nortel Networks in het derde kwartaal 1999 een nettowinst van US$1 miljoen, bijna US$0,01 per gewoon aandeel.
John Roth, president-directeur van Nortel Networks, verklaarde verheugd te zijn over de sterke groei van de bedrijfsresultaten, die vooral te danken is aan de verder verstevigde positie op de markt voor telecommunicatie- en telecomservices-bedrijven. Vooral de vraag naar optische, draadloze, hogesnelheids- en IP-communicatieproducten is fors toegenomen. Roth ziet hier een bevestiging in van de superieure prijs/kwaliteitsverhouding van het Nortel Networks productaanbod voor snelle en betrouwbare Internetverbindingen.

Hoogtepunten uit het afgelopen kwartaal waren:
aankondigingen over de in gebruikname van Nortel Networks' toonaangevende Internet-producten van de volgende generatie, bij AT&T Wireless Services (draadloos Internet, TDMA), Cable & Wireless (optische apparatuur voor Internet), Level 3 Communications (10 Gigabit optische netwerken), Telia (high performance IP-pakketgeschakeld netwerk), NET-tel Communications (Internet-telefonie en multimedia), Prism Communications (Internet-telefonie en xDSL-oplossingen), NaviNet (snelle Internet-toegang), Bouygues Telecom (proef met General Packet Radio Service), One-2-One (GPRS met draadloos Internet via het Wireless Application Protocol) en Swisscom (TNet'99, optisch intranet op Telecom'99).
de aankondiging van twee nieuwe producten, die de komst van de volgend generatie optische Internet-services betekenen: OPTera Packet Solution, de brug tussen optische en pakketgeschakelde netwerken die geavanceerde optische schakeltechnieken combineren met routingvoorzieningen, waarbij datatransportsnelheden tot 19 Terabits per seconde behaald kunnen worden. De optische componenten hebben hier een nog grotere capaciteit in een 80Gbit/s-platform en de ondersteuning van maximaal 6,4 Terabits/s over een glasvezel. De producten komen in 2000 en 2001 op de markt en zijn opgenomen in een groeipad vanaf het huidige productaanbod.
de bekendmaking van de voorgenomen overname van Clarify, een toonaangevend ontwikkelaar van 'front office'-software, in het bijzonder gericht op klantrelatiebeheer voor elektronische handel; alsook de overname van Periphonics, een van de belangrijkste aanbieders van interactieve voice- en web-respons-software in call centers en van andere netwerkapplicaties.

Roth ziet hierin redenen genoeg om voortzetting van het succes in 2000 te kunnen verwachten.

Resultaten in detail
De omzet van producten voor telecommunicatiebedrijven steeg in het derde kwartaal met 32%, voor het marktsegment overige bedrijven bedroeg de omzetstijging 27%, beide vergeleken met de overeenkomstige periode van 1998.
Bij de geografische verdeling van de bedrijfsresultaten valt de omzetstijging van 29% in de Verenigde Staten op, Canada behaalde 3% minder omzet dan in het derde kwartaal van 1998. De omzetstijging in de rest van de wereld bedroeg 24%.
De winst uit bedrijfsuitoefening in het derde kwartaal bestond voor een deel uit een eenmalige nettowinst voor belasting van US$110 miljoen (voornamelijk door de verkoop en uitbesteding van bepaalde werkzaamheden in het kader van de in januari 1999 aangekondigde stroomlijning van bedrijfsactiviteiten) en een eenmalige afschrijving voor belasting van US$103 miljoen (voornamelijk bestaande uit afschrijving van activa en de kosten voor het afstoten van bepaalde operaties in de werkzaamheden t.b.v. het bedrijfsleven), alsmede van een bedrag van US$384 miljoen, zijnde kosten in verband met fusies en overnames (voornamelijk immateriele activa met betrekking tot de overname van Bay Networks).

De resultaten over de eerste negen maanden van 1999 Gerekend over de eerste drie kwartalen van het boekjaar 1999 nam de omzet toe met 29% tot US$15,22 miljard, in vergelijking met US$11,81 miljard in de overeenkomstige periode van 1998. De nettowinst uit bedrijfsvoering, voor zover van toepassing op gewone aandelen, bedroeg in de eerste negen maanden van 1999 US$970 miljoen, dat is US$0,72 per aandeel. Een jaar eerder waren deze bedragen respectievelijk US$588 miljoen en US$0,54, hetgeen neerkomt op een stijging van 33% per aandeel. Na verrekening van fusie- en overnamekosten en eenmalige baten en lasten resteert over de eerste negen maanden van 1999 een nettoverlies van US$614 miljoen of US$0,46 per aandeel.

Uitgaven
De uitgaven voor de posten algemeen, verkoop en administratie bedroegen in het derde kwartaal 1999 US$979 miljoen, dat is 18,2% van de omzet, vergeleken met US$728 miljoen (17,6% van de omzet) een jaar geleden. Over de eerste negen maanden waren deze bedragen US$2,87 miljard (18,9% van de omzet) in vergelijking met US$2,06 miljard (17,5% van de omzet) in de eerste drie kwartalen van 1998. De toegenomen uitgaven in het derde kwartaal moeten vooral worden toegeschreven aan het (traditioneel) hogere kostenpeil van de operaties in het marktsegment voor het bedrijfsleven en aan de hogere uitgaven voor financiering van activiteiten en investeringen van klanten die het wereldwijde marketingprogramma van Nortel Networks ondersteunen.

Onderzoek en ontwikkeling
De uitgaven voor 'Research and Development' (R&D) in het derde kwartaal bedroegen US$755 miljoen of 14% van de omzet, in vergelijking met US$616 miljoen of 14,9% van de omzet gedurende het overeenkomstige kwartaal van 1998. Over de eerste negen maanden van 1999 waren de R&D-uitgaven US$2,12 miljard ofwel 13,9% van de omzet. De cijfers van een jaar eerder waren US$1,80 miljard, dat was 15,3% van de omzet. De toegenomen uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling in het derde kwartaal tonen het stijgend belang aan dat Nortel Networks hecht aan verdere verbetering van de netwerk- en IP-technologieen voor telecom-ondernemingen en andere bedrijven.

Nortel Networks
Nortel Networks is een van de belangrijkste leveranciers ter wereld van telefonie-, data-, draadgebonden en draadloze oplossingen voor Internet, die in gebruik zijn bij telecomaanbieders, 'service providers' en het bedrijfsleven. De onderneming had in 1998 een omzet van US$17,6 miljard. Nortel Networks richt zich momenteel op de ontwikkeling van snel Internet, dat hoge prestaties en betrouwbaarheid in zich verenigt. Telecommunicatie en computernetwerken zullen hierdoor een geheel andere opzet krijgen; hoogwaardige netwerken en Internet gaan samen in 'Unified Networks'. Deze ontwikkeling leidt een nieuw tijdperk in van samenwerking, communicatie en handel.
Meer informatie over het bedrijf Nortel Networks en haar producten is te vinden op de web site: www.nortelnetworks.com.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nortel Networks
Tom Pappas
Regional Marketing Manager Benelux
tel: +31 - (0)23 567 3723

Of bezoek de website van Nortel Networks: www.nortelnetworks.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...