Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier nieuwe hotels voor Dorint Hotels & Resorts

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 05 NOVEMBER 1999

Grootste Duitse hotelgroep op weg naar 100 vestigingen in 2001

Vier nieuwe hotels voor Dorint Hotels & Resorts

Dorint Hotels & Resorts streeft ernaar de grootste Duitse hotelgroep te worden. Dit jaar heeft het concern vier belangrijke stappen gezet op weg naar de verwezenlijking van dat streven.

In zeer korte tijd opende Dorint Hotels & Resorts in eigen land vier hotels: in Aken het luxe Hotel Quellenhof, in Berlijn Hotel Schweizerhof, in Binz (op het eiland Rügen) het Dorint Strandhotel en in het centrum van Stuttgart een 3-sterren-accommodatie uit de nieuwe Dorint `Budgetlijn'.

De opening van het hotel in de keizerstad Aken werd gevierd met een feestelijk gala voor 400 personen. Hoogtepunt was een optreden van de wereldberoemde Sir Peter Ustinov. De oorspronkelijke Quellenhof stamt uit 1916 en was toen één van de mooiste en meest geliefde hotels van Duitsland. Na de grootscheepse verbouwing beschikt de nieuwe Quellenhof over 171 kamers en negen suites.

Het ontbreekt gasten in deze ambiance aan niets, onder meer dankzij het restaurant Brasserie Q en de hotelbar Elephant. De Quellenhof beschikt over een groot aantal kuurfaciliteiten. Het congrescentrum Eurogress ligt tegen het hotel aan.

Oude luister
Nog net voor de verhuizing van regering en parlement van Bonn naar Berlijn, is het eveneens vermaarde Berlijnse hotel Schweizerhof in oude luister hersteld. Dit moderne Grand Hotel heeft 384 kamers en suites. De voorgevel ademt vandaag de dag een moderne, zakelijke en grootse stijl - een lijn die binnen wordt voortgezet.

Opvallend en bovendien uniek voor Berlijnse hotelbegrippen is de ruime vergader- en congrescapaciteit van het hotel: er zijn achttien ruimtes met een totale oppervlakte van 1610 m², allemaal met daglicht en voorzien van de modernste presentatie- en communicatietechniek.

Uitstraling
Het Strandhotel Binz op Rügen is het derde Dorint Hotel in de `nieuwe' deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Het ligt direct aan de Oostzee-strandpromenade en heeft dankzij het blauwe dak en de crèmekleurige gevel met vele balkons de uitstraling van een villa aan zee.

Het hotel biedt 63 zeer royale verblijven - overwegend suites van 45 tot 55 m² - waarin veel natuurlijke materialen zijn verwerkt. Voor de dagen waarop de zee te koud is, biedt het hotel een ruime overdekte zwemgelegenheid.

In Stuttgart, vlakbij het centraal station, staat Hotel Stuttgart City. Het beschikt over een eersteklas uitrusting en uitstekende service (waaronder restaurant Olive Tree). Het hotel heeft 174 kamers, alle met airconditioning en geluidwerend glas, telefoon-, fax en PC-aansluiting en kabel- en pay-TV.

Expansie
Met deze vier openingen zet Dorint Hotels & Resorts vaart achter de grootse expansie die al enige tijd gaande is. Door de categorisering van de hotels en de goede geografische spreiding, is er voor elke gast wel een passende Dorint-accommodatie.

In het jaar 2001 zal het aantal hotels dat tot de Dorint Groep behoort rond de 100 bedragen. Nog dit jaar worden vestigingen geopend in Stralsund, Rantum (op het eiland Sylt), Keulen-Junkersdorf en Sulzbach. Voor het nieuwe millennium staan nieuwe hotels gepland in Baden-Baden, Hamburg, Düsseldorf en enkele grote steden waaronder München, Frankfurt, Praag en Wenen.

Dorint Hotels & Resorts bouwt ook verder op een aantal zonbestemmingen: op Mallorca en Ibiza en in de Algarve zijn hotels gepland of al in aanbouw.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie