Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteraad Amsterdam aanvaardt subsidiebeschikking IJtram

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

www.amsterdam.nl inhoud zoeken mail

Amsterdam.nl
|
Nieuws & Actueel
|
Persberichten
|
GEMEENTERAAD AANVAARDT SUBSIDIEBESCHIKKING IJTRAM GEMEENTERAAD AANVAARDT SUBSIDIEBESCHIKKING IJTRAM

Aanleg verbinding tussen Amsterdam CS en IJburg kan definitief beginnen

Op woensdag 3 november heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten de beschikking van het ministerie van Verkeer en Waterstaat op de subsidieaanvraag voor de IJtram te accepteren. Tegelijkertijd heeft de gemeenteraad de in de subsidieaanvraag vastgestelde gemeentelijke eigen bijdrage van in totaal 93,1 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de aanleg van de IJtram, de verschuiving van de IJweg en de IPTA-lus. Met deze besluiten kan de aanleg van de IJtram definitief beginnen.

De eigen bijdrage van de gemeente Amsterdam komt boven op de 348 miljoen gulden die de minister van Verkeer en Waterstaat afgelopen juli voor de IJtram heeft toegekend. Het totale project kost 396 miljoen gulden. Van de 93 miljoen gulden eigen bijdrage is ca. 48 miljoen gulden voor de aanleg van de IJtram, ca. 42,5 miljoen gulden voor de IJweg en ca. 2,5 miljoen gulden voor de IPTA-lus, de keerlus voor een stadstram op het plein voor de Passagiersterminal Amsterdam aan de Oostelijke Handelskade.

De IJtram verbindt straks de nieuwe woonwijk IJburg en het Oostelijk Havengebied met het centrum van Amsterdam. Op dit traject van 8,5 kilometer heeft de IJtram negen haltes: Centraal Station, Kop Oostelijke Handelskade, Kattenburgerstraat, Rietlandpark, Zuiderzeeweg, Steigereiland en drie haltes op het Haveneiland.

Op dit moment wordt al gewerkt aan de voorbereidingen voor de aanleg, met het verplaatsen van de sporen bij de Dijksgracht/Czaar Peterstraat. Volgend voorjaar gaan de werkzaamheden feitelijk van start. Dan wordt begonnen met het omleggen van de kabels en leidingen en met bodemsaneringen. De IJtram moet rijden na de oplevering van de eerste 3000 à 4000 woningen op IJburg.

Pb-113 Amsterdam, 3 november 1999

Voor meer informatie:

Communicatie gemeente Amsterdam, Hans Joosten, telefoon 5522056

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, Brigitta van den Berg, telefoon 5964443 (ook voor uitgebreide projectinformatie en foto's)

^


-

© gemeente Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie