Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijenkorf vestigt warenhuis in Enschede

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

DE BIJENKORF VESTIGT WARENHUIS IN ENSCHEDE


4 november 1999

De Bijenkorf komt met een warenhuis naar Enschede. De Bijenkorf heeft daarover een akkoord bereikt met de gemeente Enschede en met de projectontwikkelaar Multi Vastgoed. De nieuwe vestiging wordt naar verwachting in februari 2002 geopend.

De persconferentie met met v.l.n.r. dhr. Berger, directievoorzitter Bijenkorf,
burgemeester Mans en de wethouders Helder en Koopmans

De vestiging in Enschede wordt het achtste Bijenkorf-warenhuis. Momenteel zijn er grote warenhuizen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven en kleinere filialen in Utrecht, Arnhem en Amstelveen. Het besluit een warenhuis in Enschede te vestigingen past in strategie van de Bijenkorf om in kleinere verzorgingsgebieden (200- tot
250-duizend huishoudens) te expanderen met een nieuw type warenhuis.

De vestiging die de Bijenkorf in Enschede voor ogen staat is een zogenoemd 'compact' warenhuis van circa 7.000 m2. Het wordt een verfijning van het vorig jaar geopende warenhuis in Amstelveen, waarin de Bijenkorf een groot aantal nieuwe trends in productaanbod en winkelpresentatie heeft geïntroduceerd.

De heer Reulink (Multi Vastgoed) licht de bouwplannen toe van de Bijenkorf.

In Enschede zal de Bijenkorf weer een forse stap verder zetten op weg naar het toonaangevende life style-warenhuis, waarin de traditionele productgroepindeling definitief wordt verlaten om ruimte te maken voor belevingswerelden, en waarin het accent komt te liggen op mode, persoonlijke verzorging, wonen en leisure. Verwacht wordt dat de komst van deze nieuwe Bijenkorf een belangrijke impuls zal zijn voor de versterking en opwaardering van de recreatieve en culturele functies in Enschede.

Het nieuwe warenhuis komt te staan aan het Van Heekplein in het centrum van Enschede en zal deel uitmaken van een ingrijpende herontwikkeling van het gebied rond dit plein. Het pand zal een zeer eigentijdse architectuur en uitstraling krijgen. Aansluitend aan het warenhuis en in de directe omgeving daarvan zullen ongeveer 1700 ondergrondse parkeerplaatsen worden gerealiseerd. In het nieuwe Bijenkorf-filiaal zullen straks circa 175 mensen werken


REACTIE GEMEENTEBESTUUR ENSCHEDE OP VESTIGING BIJENKORF

Het gemeentebestuur is bijzonder ingenomen met de komst van de Bijenkorf naar Enschede. De geplande vestiging in het hart van de stad is van groot belang. Niet alleen voor de inwoners van de "hoofdstad" van Oost Nederland maar zeker ook voor de regio en voor het aangrenzende Duitsland.
De Bijenkorf wordt straks één van de beeldbepalende trekkers van het sterk vernieuwde Van Heekplein. Prominent in het stadscentrum wordt onder meer gebouwd aan een complex met winkels en woningen. Behalve de Bijenkorf is daar nog een andere vestiging van een bekende onderneming voorzien: het Holland Casino. Verder zal het in de buurt gelegen V&D warenhuis worden gemoderniseerd en aangevuld met andere formules van Vendex KBB zoals Kien, Kijkshop en Konmar. Onder het Van Heekplein komt één van de grootste parkeergarages van Nederland met 1700 plaatsen.
Al deze ontwikkelingen passen in het stramien van een ambitieuze, dynamische stad die hard werkt aan een compact, intiem en vooral sfeervol centrum.
Het is plezierig dat de Bijenkorf daaraan haar onmiskenbare eigen bijdrage wil leveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie