Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten Gemeenteraad Rheden

Datum nieuwsfeit: 04-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rheden

Uit de Gemeenteraad

Raad akkoord met begroting 2000
De gemeenteraad is vorige week akkoord gegaan met de begroting voor het jaar 2000. Centraal stonden de bezuinigingen. Alle partijen vinden het van groot belang dat het huishoudboekje van de gemeente kloppend is. Dat betekent dat de komende jaren een bedrag van bijna acht miljoen gulden minder kan worden uitgegeven. De onroerend-zaakbelasting gaat volgend jaar met 8,5% omhoog. Omdat er volgend jaar gelukkig ook meevallers zijn, zal de ozb de jaren na 2000 naar verwachting minder stijgen.

De raad sprak niet alleen over de begroting. Op de agenda stond ook een aantal andere zaken, waaronder de vaststelling van het bestemmingsplan Velp-Centrum. De raad was verheugd dit plan te kunnen vaststellen, omdat het mogelijk is met een dergelijk plan de ontwikkelingen in het centrum van Velp te sturen. Wethouder van Hout was tevreden over het feit dat tijdens de totstandkoming van het plan veel communicatie met belanghebbenden heeft plaats gevonden. Met name de oplossing voor de Gildebroeders om ondergronds te kunnen bouwen, oogstte veel lof.

Bericht

* Tot 5 november is de overzichtstentoonstelling te zien van mevrouw Rudy Boek- van der Heijden op de omloop van het gemeentehuis. Geopend tijdens kantooruren (op vrijdag tot 12.30 uur).

* De eerstvolgende vergadering van de adviescommissie Ouderenbeleid is op dinsdag 16 november in het gemeentehuis in De Steeg. De vergadering begint om
9.30 uur en duurt tot 11.30 uur. Aan het begin kunt u de vergadering toespreken. Meer informatie is verkrijgbaar bij mevr. F. van Rijswijk, tel. (026) 49 76 553.
* In de regel vergadert de Monumentencommissie elke derde dinsdag van de maand. Op 16 november is de volgende vergadering om 19.30 in het gemeentehuis. Meer informatie is verkrijgbaar bij mevr. M. Sanderman, tel. (026) 49 76 307.
* Op 8 november houden burgemeester en wethouders hun tweewekelijks spreekuur. Van 17.00-18.00 uur kunt u zonder afspraak terecht op de eerste verdieping van het gemeentehuis.


Commissie
Op 9 november vergadert de Commissie Welzijn om 19.30 uur in het gemeentehuis. Agendapunten voor deze vergadering zijn onder andere:


* Toelichting door de heer drs. B. Soeter, directeur Stichting Thuiszorg op het zeven-stappenplan van de Stichting Thuiszorg.

* Notulen van de openbare vergadering van de Commissie Welzijn 5 oktober 1999.

* Collectief Vraagafhankelijk Vervoer KAN.

* Begroting 1999 Stichting Indicatiebureau Rheden (SIRR). (wijzigingen voorbehouden)


Gifbus

Vrijdag 5 november
Velp, Noorder Parallelweg 23
van 10.00 tot 12.00 uur

Zaterdag 6 november
Rheden, Mr. B. van Leeuwenplein
van 9.30 tot 11.00 uur
Velp, winkelcentrum Velperbroek
van 11.15 tot 12.45 uur


Kunstuitleen op weg naar 2000
Op zaterdag 6 november wordt voor de 10e keer de landelijke Dag van de Kunstuitleen gehouden. Dit is traditiegetrouw de dag waarop alle kantoren van de kunstuitleen in het hele land de hele dag hun deuren openen om belangstellenden feestelijk te ontvangen en kennis te laten maken met de kunstuitleen.

Champagnedrager
De Stichting Beeldende Kunst Gelderland heeft 9 kunstenaars opdracht gegeven ieder een champagnedrager te ontwerpen. Op 6 november zal in kunstuitleen Velp het unieke object van kunstenaar Klaas Gubbels te zien zijn. Na 6 november gaan alle 9 champagnedragers op 'tournee' langs de vestigingen van de kunstuitleen in Gelderland.

Nieuwe aanwinsten
Op de Dag van de Kunstuitleen worden ook alle nieuwe aanwinsten van de SBK Gelderland gepresenteerd. Dit jaar is er uitsluitend driedimensionaal werk verworven. De laatste selectie heeft ongeveer 100 nieuwe objecten opgeleverd en vormt een welkome aanvulling op de SBK-collectie.
De kunstuitleen vindt u aan de Hoofdstraat 106 in Velp. Op 6 november is deze vestiging geopend van 09.00-17.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Service Centrum, waar de kunstuitleen gevestigd is. Het telefoonnummer vindt in het colofon onder aan deze pagina.


Tweede Kamer wil beter onderbouwd voorstel Noordtak Minister Netelenbos moet haar beslissing de Noordtak af te blazen beter onderbouwen. Dit besloot de vaste kamercommissie Verkeer en Vervoer afgelopen donderdag. De commissie was er niet van overtuigd dat een Noordtak over bestaand spoor veel geld bespaart.

De provincie Gelderland en gemeenten langs het bestaande tracé hebben de minister en het kabinet herhaaldelijk laten weten dat een besparing van 5 miljard gulden niet haalbaar is. Aan het bestaande spoor moeten immers ook de nodige aanpassingen worden gedaan als er meer goederentrein overheen moeten. Wanneer de Vaste Kamer Commissie zich weer buigt over de plannen van het kabinet is op dit moment niet duidelijk.

Wethouder Alberse is verheugd over de uitkomst van de Tweede Kamerbehandeling. Maar, de vlag hangt hij zeker niet uit. Alberse: 'Ik ben blij dat de Kamer de minister een deel van haar huiswerk over laat doen. Ik ben er ook van overtuigd dat de onderbouwing van haar plannen niet klopt. Maar, ik ben er niet gerust op dat het Kabinet haar Noordtakplannen moet afblazen.'
Samen met de wethouder waren zo'n 50 mensen per bus meegereisd naar Den Haag om het standpunt van de gemeente kracht bij te zetten.


Bellen over straatverlichting
Nu de klok weer teruggezet is en het 's avonds vroeger donker is, valt het eerder op dat een straatlantaarn het niet doet. De NUON controleert de straatverlichting 10 keer per jaar. Daarnaast gaat de NUON wekelijks op pad om telefonisch gemelde defecte straatlantaarns te repareren.

Melden
Wanneer u kapotte straatverlichting ziet, kunt u dit doorgeven op het servicenummer van de NUON: 0900-0808. Het is dan wel belangrijk dat u het nummer van de lichtmast doorgeeft. Dit bespoedigt de herstelwerkzaamheden. U vindt dit nummer op de gele sticker onder aan de mast.


Nieuwe Wegwijs in de bus
In de loop van volgende week wordt de nieuwe gemeentegids Wegwijs 2000 in de hele gemeente Rheden huis-aan-huis verspreid. In deze gids vindt u de bijgewerkte adressen van (bijna) alle verenigingen, instellingen en maatschappelijke voorzieningen in de gemeente.

Brievenbussticker
De Wegwijs wordt samen met ander huis-aan-huis-drukwerk verspreid. Wanneer u een brievenbussticker op de bus heeft, ontvangt u dus de gemeentegids dus niet. Na volgende week kunt u een Wegwijs afhalen bij de Service Centra in Dieren en Velp en bij het Publieksbureau in het gemeentehuis. Adressen en openingstijden vindt u onder aan deze pagina in het colofon

Wijzigingen
Er zit een aantal maanden tussen het bijwerken en het verschijnen van de Wegwijs. Het kan dus zo zijn dat gegevens door de actualiteit zijn achterhaald. U kunt uw wijzigingen schriftelijk doorgeven bij de uitgever: Suurland Falkplan BV, Afdeling Redactie Rheden, Postbus 9510, 5602 LM Eindhoven. Voor meer informatie over de gemeente kunt u contact opnemen met het Publieksbureau.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie