Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldwijd makelaar-netwerk etableert zich in Europa

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ERA

Wereldwijd makelaar-netwerk etableert zich in Europa

Het eerste Europese onroerend goed-congres voor woningen in Parijs: ERA-makelaars in onroerende goederen al in zeven Europese landen / toetreding van nog 10 landen gepland.

Parijs - Voor de eerste Europese conferentie kwamen in Parijs ongeveer 800 ERA-makelaars in onroerende goederen uit zeven landen en de Verenigde Staten bij elkaar. Op het programma stonden bijvoorbeeld de volgende punten: marktwaarneming, marketing concepten, verkoopsstrategie, Internet, organisatiemanagement en team-building concepten. Het internationale makelaars-netwerk ERA, opgericht in 1971 en nu één van de grootste dochterondernemingen van het franchise-concern met beursnotering Cendant, is door expansie ondertussen in wereldwijd 21 landen met 2.600 kantoren en 28.000 makelaars vertegenwoordigd, daarvan 600 vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Nederland, België en Luxemburg. De directeur van Europa, James W. Heavener, deelde de pers in Parijs de toetreding van nog een aantal landen mee: Groot-Brittannië, Denemarken, Finland, Zweden, Zwitserland en Italië. De aansluiting aan de ERA biedt tegelijkertijd een wereldwijde internet-presentie en beproefde marketing-instrumenten (onroerend goed garantie voor huistechniek, te vergelijken marktanalyse, verkoopsborden voor de tuin, buurtreclame, aan de praktijk georiënteerde opleidingen en vervolgopleidingen voor makelaars). De managers van de zeven landen presenteerden in Parijs de heterogene Europese onroerend goederen markt: Zo ligt in de mediterraanse landen het eigendomsquotum veel hoger dan in de noordelijke landen. Spanje en Portugal liggen met 78 resp. 80 procent bovenaan, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland volgen met 68, 65, 50 resp. 32 procent. Ook het aandeel aan eigen kapitaal laat grote verschillen zien - de Portugezen beschikken bij het kopen van onroerend goed over gemiddeld 45 procent spaargeld, daarna komt Duitsland (20 tot 40 procent). Alle landen - behalve België - melden een stijgende trend bij het kopen van eigen woningen, ondersteund door de gunstige rentesituatie in Europa. Kapitaalbeleggers zien in het bijzonder kansen in Luxemburg, waar het aandeel bij ongeveer 50 procent ligt (privébeleggers bij ongeveer 20 procent) - een feit, dat met zekerheid aan de belastingwetgeving toe te schrijven is.

Contact:

Duitsland: hd...s, Tel.: +49-611-99-29-10; Fax: +49-611-99-29-130; Email: (hds.pr@csi.com)

Europa: Florence Limon, Tel.: + 33-1-39-24-69-00; Fax: + 33-1-24-69-01; Email: (limon.era.france@wanadoo.fr)

05 nov 99 13:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie