Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam teleurgesteld over uitspraak nachtregime Airport

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Rotterdam teleurgesteld over uitspraak luchthaven door rechter

Het College van B. en W. van Rotterdam heeft teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de rechter vanmorgen in het kort geding dat Transavia had aangespannen tegen minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat. De rechter heeft gesteld dat een nachtregime voor Rotterdam Airport pas kan gaan gelden zodra het aanwijzigingsbesluit van kracht is. De verwachting is dat de procedure daarvoor pas in 2002 is afgerond.

Dat was ook de reden om de minister te verzoeken al een voorlopige regeling te treffen om nachtvluchten van het vliegveld te weren. Over een dergelijk nachtregime waren de Luchthaven Schiphol (beheerder van Rotterdam Airport) en de gemeente Rotterdam het in maart 1998 al eens geworden, maar er was nog geen wettelijke grondslag voor. Bij monde van wethouder Hans Simons (o.m. Economische Zaken) laat de gemeente weten dat ze blij is dat de lawaaiige toestellen in de nachtelijke uren wel geweerd mogen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie