Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICL helpt kinderen van Amerikaanse militairen online

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Contract van 50 miljoen
ICL HELPT KINDEREN VAN AMERIKAANSE MILITAIREN ONLINE

De kinderen van Amerikaanse militairen in Nederland en andere landen in Europa krijgen de gelegenheid om Internet te gaan gebruiken bij hun studie. IT-dienstverlener ICL is door de onderwijsdivisie van het Amerikaanse leger, de DoDDS, aangetrokken om dat te realiseren. Het gaat om een driejarig contract met een waarde van ruim 50 miljoen gulden. De leerlingen van de Amerikaanse legerscholen, in leeftijd vari?rend van 5 tot 18 jaar, worden vanuit de internationale Helpdesk bij ICL Nederland B.V. in Maarssen ondersteund bij vragen en technische problemen.

ICL gaat alle diensten en faciliteiten leveren die de US Army Education division in Europa nodig heeft bij dit project, inclusief de ondersteuning voor Internet, het onderhoud van apparatuur - alle PC's, servers, printers, scanners, beeldschermen - en de installatie van alle software. De vanuit Nederland opererende internationale helpdesk van ICL garandeert optimale IT-ondersteuning voor alle betrokken landen; Duitsland, Groot Brittanni?, Itali?, IJsland, Bahrein, Belgi?, Portugal, Spanje, de Azoren en uiteraard Nederland zelf.

"De invoering van Internetgebruik in het onderwijsprogramma verschaft de leerlingen de bekwaamheden die ze nodig hebben om te slagen in de moderne kennismaatschappij," zegt Erik de Vlaam, general manager van ICL's pan-Europese IT-helpdesk in een reactie. "Onze internationale Internet- en IT-helpdesk in Maarssen helpt de leerlingen om alle voordelen van Internet te gaan benutten en dat doen we door ze alle dagen van week gespecialiseerde Internetondersteuning te bieden."

NOOT VOOR DE REDACTIE:
ICL is een wereldwijd opererende IT-dienstverlener. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en levert informatiesystemen en -diensten voor klanten in de sectoren retail, financi?le dienstverlening, overheid, travel en telecom, onderwijs, nutsbedrijven en distributie/logistiek. Het bedrijf is actief in meer dan veertig landen en heeft ruim 22.500 werknemers.
ICL is gegroeid van computerfabrikant tot een veelzijdige organisatie die in staat is om de zakelijke prestaties en het concurrentievermogen van klanten te helpen te verhogen door diensten als electronic business, bedrijfsbrede applicaties, alsmede de implementatie en outsourcing van IT-infrastructuren. De jaaromzet van het concern was in de 12 maanden tot 31 maart 1999 ruim 9 miljard gulden en de winst meer dan 200 miljoen. Het hoofdkantoor van ICL, een volledige dochter van Fujitsu, is in Londen en het bedrijf streeft naar een notering op de London Stock Exchange in 2000.

OVER DE DoDDS

DoDDS (Department of Defense Dependants Schools) werkt met leerlingen, gezinnen en gemeenschap om de studenten te steunen bij de realisatie van studiepotentiel en -ontwikkeling en met hulp van ICL kan het de uiteenlopende educatieve programma's bieden die beantwoorden aan specifieke eisen van alle leerlingen.

VOOR VERDERE INFORMATIE (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie