Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad stemt in met regels vermogensvorming politie

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerraad stemt in met regels voor vermogensvorming politie

5 november 1999
De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Korthals van Justitie om de Politiewet 1993 te wijzigen. Voorgesteld wordt om in de wet een bepaling op te nemen die het mogelijk maakt eisen te stellen aan de vorming, het aanhouden en de aanwending van vermogen door de politieregios. Hiermee worden de regios gestimuleerd om de door het rijk verstrekte bijdragen rechtstreeks te gebruiken voor de politiezorg. Ook wordt bevorderd dat de vermogensvorming beperkt blijft tot hetgeen nodig is voor een gezonde integrale bedrijfsvoering.
In het convenant tussen de minister van BZK en de korpsbeheerders is al afgesproken dat de regios uiterlijk in 2002 in een meer gelijkwaardige financiële positie komen te verkeren. Voor de financiële positie van de korpsen is de afgelopen jaren diverse malen aandacht gevraagd door de Tweede Kamer.
De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie