Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet stemt in met voorstel wet stedelijke vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: KABINET STEMT IN MET VOORSTEL WET STEDELIJKE....

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad
5 november 1999

KABINET STEMT IN MET VOORSTEL WET STEDELIJKE VERNIEUWING

Het kabinet stemt in met een voorstel van staatssecretaris Remkes van VROM voor een Wet stedelijke vernieuwing. Deze wet vormt de juridische grondslag voor het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV), waarover in december met de grotere gemeenten convenanten worden afgesloten.
Doel van het ISV is het stimuleren van de stedelijke vernieuwing. Daarbij gaat het om de verbetering van de fysieke leefomgeving in buurten, wijken en steden in samenhang met de versterking van het economisch draagvlak en de bevordering van de sociale cohesie. Het ISV-budget, waaraan ook de ministeries van LNV en EZ bijdragen, is bestemd voor concrete ingrepen op het gebied van wonen, ruimte, milieu, grootschalig groen en stadseconomie. Voor de komende vijf jaar heeft Remkes hiervoor f 4,29 miljard beschikbaar. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Tweede Kamer.

RVD, 05.11.1999

05 nov 99 14:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie