Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bladopruimactieweken in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Tijdens bladopruimactieweken

Samen de bladeren te lijf

In een groene stad als Zoetermeer ligt in de herfst heel veel blad op straat. Wandelen over paden met droog blad is best aangenaam. Maar zo gauw het blad nat is en het er een tijdje ligt, kan het glibberige en onveilige situaties opleveren. Daarom wordt er, net als vorig jaar, weer een grootscheepse actie gehouden om de bladeren op te ruimen.

De gemeente huurt speciaal voor dat doel grote zuigmachines in. Het weghalen gebeurt ook tussen bomen en struiken, om te voorkomen dat dit blad in de winter weer op straat waait. Dit jaar duurt de actie twee weken en wel van maandag 8 tot en met 19 november.

Helpt u mee?
Medewerkers van de gemeente kunnen met hulp van de aannemers veel doen. Omdat het bijna niet mogelijk is om alles in twee weken tijd op te ruimen, kunnen we uw hulp daarbij goed gebruiken. De gemeente stelt uw hulp in elk geval bijzonder op prijs.
Als u een eigen tuin heeft, kunt u het verzamelde blad op de composthoop gooien. Laat het blad samen met ander organisch materiaal verteren tot compost. De compost kunt u weer in uw eigen tuin gebruiken om er de bodem mee te verbeteren. Kleibodems zoals in Zoetermeer worden door de compost losser en luchtiger. U kunt ook het blad gebruiken om er de bodem van uw tuin mee te bedekken. Bodemdieren, insecten, egels en vogels zullen er blij mee zijn.

Ophalen
Heeft u geen tuin of geen gelegenheid om een bladhoop te maken? Dan kunt u het blad verzamelen en in een vuilniszak doen. De zakken met bladeren kunt u in uw voortuin zetten. Ze mogen niet op de aanbiedplaats voor huisvuil worden gezet. Alleen tijdens de bladopruimactieweken worden uw vuilniszakken met blad door het wijkteam opgehaald.
U kunt dat telefonisch doorgeven aan de wijkpost in uw eigen wijk. De telefoonnummers van de wijkposten zijn:
Centrum: 346 9000, Dorp/ Driemanspolder: 346 9001, Palenstein: 346
9002, Meerzicht: 346 9003,
Buytenwegh de Leyens: 3469004, Noordhove/Seghwaert: 346 9005, en Rokkeveen: 346 9006.

Groene container
Vóór of na de actieweken kunt u de bladeren die u verzameld heeft vanzelfsprekend ook in de groene (GFT)container doen. Al het Zoetermeerse GFT-afval wordt namelijk in Bergschenhoek verwerkt tot hoogwaardige compost.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie