Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijder van het Jaar '99: Raymond Beckers uit Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 05-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRAI.nl

Rijder van het Jaar '99: Raymond Beckers uit Kerkrade 5-11-99.

Winnaar van de Rijder van het Jaar 99-verkiezing is de 31-jarige Raymond Beckers uit Kerkrade. Hij mag de titel dragen en wordt nu bezitter van een splinternieuwe Ford Focus. Tijdens de spannende finaleronde op 19 oktober 1999 in het ANWB Test & Trainingcentrum in Lelystad scoorde Raymond Beckers het hoogst op voertuigbeheersing, veiligheid en ondersturing. De verkiezing Rijder van het Jaar 99, waaraan in totaal meer dan 4500 autoliefhebbers hebben deelgenomen, is georganiseerd door Ford Nederland in samenwerking met Autovisie.

Raymond Beckers

Raymond Beckers slaagde op 18-jarige leeftijd de eerste keer voor zijn rijbewijs en haalde vervolgens zijn motorrijbewijs. Autorijden is zijn grote passie en sinds 1989 heeft hij dan ook een eigen rijschool. Beckers volgde reeds een slipcursus en een rijvaardigheidscursus bij Paul Maaskant. Zijn motief om mee te doen aan de verkiezing was om de titel Rijder van het Jaar te mogen dragen. De bijbehorende Ford Focus wil Beckers inzetten voor zijn rijschool. Dit moet Ford ieder jaar doen, aldus de dolgelukkige winnaar. Vaardigheden Na de voorronde streden in de halve finale zeventig kandidaten om een finaleplaats. Tijdens de halve finale werden zij getest op theoretische kennis en namen zij deel aan een rij-examen in Lelystad. In de finale werden de 23 finalisten beoordeeld op voertuigbeheersing, veilig rijgedrag en ondersturing.

Deze vaardigheden mochten zij tonen op de hellingslipbaan en hydrauliekplaat. Verder ondergingen zij onder andere een remmentest en een slalom op tijd. De prijsuitreiking, aan het eind van de finaledag in Lelystad, werd verzorgd door Angela Schijf, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden en meer recent Babes van Veronica. Veilig verkeer Ford, een van de grootste automobielfabrikanten en producent van de Ford Focus, Auto van het Jaar 99, staat voor veilige deelname aan het verkeer. Het autogebruik is de laatste jaren fors toegenomen en dat vereist extra oplettendheid van de weggebruiker. Hiertoe heeft Ford Nederland in samenwerking met Autovisie de verkiezing Rijder van het Jaar 99 in het leven geroepen. Tijdens deze verkiezing, bestaande uit vijf rondes, werd autorijdend Nederland beoordeeld op veiligheid, kennis van de huidige verkeerswetgeving en voertuigbeheersing. De persoon met de hoogste totaalscore, Raymond Beckers, kreeg de titel Rijder van het Jaar 99.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie