Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NKO-Congres 1999

Datum nieuwsfeit: 06-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Katholieke Oudervereniging

NKO-Congres 1999 in aantocht

Thema

Op 6 november 1999 zal de NKO wederom het jaarlijkse congres houden in congrescentrum De Reehorst te Ede. Noteert u deze datum alvast in uw agenda. Na de zomervakantie ontvangt u de uitnodigingsfolder op school. Het NKO-Congres heeft dit jaar als thema 'Over communicatie gesproken!'. Alle inleidingen en workshops/presentaties hebben als insteek de communicatie met, van of tussen ouders.

's Morgens zijn er eerst twee korte centrale inleidingen, respectievelijk door een ouder en een schoolleider. Vanuit hun eigen perspectief zullen zij verwoorden hoe ouders en school met elkaar communiceren. Deze korte inleidingen worden ingebed in korte cabaretsketches, die op een hilarische wijze deze communicatie zullen parodiëren.

Workshops

Na de inleidingen is er een ronde workshops/presentaties, gevolgd door de lunch. 's Middags is er weer een ronde workshops/presentaties, waarna de congresdag wordt afgesloten met een drankje. De ervaring van voorgaande jaren leert dat ouders de lunch en de nazit altijd zeer waarderen vanwege de gezellige sfeer. Ook zijn ze benieuwd naar de ervaringen van ouders op andere scholen. De volgende workshops zullen worden aangeboden:

1. Praten met kinderen

2. Waardenoriëntatie en waardenontwikkeling bij kinderen
3. Onderhandelen

4. Vergadertechniek

5. De Gordonopvoedingsmethode

6. Het presenteren door OV/OR van plannen en ideeën
7. Opvoeding van en communicatie met pubers
8. Ouders en loopbaanorientatie en -begeleiding
9. Klachtenpreventie

10. Mijn kind is een mysterie

11. Ouders en huiswerk

12. Ouders, school en (nieuwe) media.


(juli 1999)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie