Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fotofestival voor natuurliefhebbers in Montier-en-Der (Fr)

Datum nieuwsfeit: 06-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 22 OKTOBER 1999

Persinfo Champagne-Ardenne

(De arrangementsprijzen zijn met een koers van ƒ 0,335 voor één Franse Franc omgerekend)

Groot fotofestival voor natuur- en fotoliefhebbers in Montier-en-Der

Lac du Der: kraanvogels zorgen voor spectaculair schouwspel

Veertigduizend kraanvogels komen tijdens hun trektocht op krachten bij het Lac du Der-Chantecoq. Het meer en zijn vijvers vormen een trekpleister voor meer dan 270 vogelsoorten. In de periode van oktober tot maart strijken tienduizenden trekvogels en overwinteraars er neer, voor korte of langere tijd. Vooral de kraanvogels zorgen voor een spectaculair schouwspel. Deze locatie is ook perfect gekozen voor de derde editie van het `Festival International de la Photo Animalière et de Nature' met meer dan negenhonderd foto's van wilde fauna en flora.

Kenners komen niet alleen voor de kraanvogels, maar speuren ook naar de andere 270 vogelsoorten. De aanblik van de massa kraanvogels - rustend, vliegend en etend - is voor iedereen indrukwekkend. Om hier niets van te missen en zelfs meer te weten te komen over overwinteraars en trekvogels, is een arrangement samengesteld in de directe omgeving van het meer. Onder leiding van een deskundige gids bent u bij het krieken van de dag getuige van het massale vertrek van Europa's grootste steltloper. Een bezoek aan de kraanvogelboerderij en het vogel- en vissenmuseum en een diapresentatie laten u diepgaander kennismaken met de dieren. Het arrangement beslaat twee dagen en de nacht brengt u door in een historische vakwerkboerderij in het hart van het charmante dorpje Droyes. Ter afsluiting van het weekend krijgt u zondagmiddag op de boerderij een aantal specialiteiten van de streek voorgeschoteld, waaronder ganzenlever en eendenbiefstuk. Ook het diner op zaterdagavond is inbegrepen. U kunt aan het arrangement deelnemen op 6 en 7 november en op 20 en 21 november 1999. De kosten bedragen 595 FF (ƒ 199,-) per persoon.

Voor meer informatie en reserveringen: Service Loisirs Accueil de Haute-Marne, Chaumont, telelefoon vanuit Nederland (00 33) 3 25 30 39 00, fax (00 33) 3 25 30 39 09.

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie