Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Acht Mei Beweging vraagt om stilte bij wijding mgr. Eijk

Datum nieuwsfeit: 06-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten van de Acht Mei Beweging:

Persbericht, Utrecht, 29 oktober 1999

Acht Mei Beweging organiseert een gebeds/stiltekring bij de wijding van mgr. Eijk

Op zaterdag 6 november 1999 organiseert de Acht Mei Beweging een gebeds/stiltekring voorafgaand aan de wijding van mgr. W.Eijk tot bisschop van Groningen.

Het thema van de gebeds/stiltekring is `uitsluiting van mensen in de kerk'.

De kring zal gevormd worden van 10.00 -11.00 uur bij de H. Jozefkerk (de kerk waar de wijding plaatsvindt) aan de Radesingel 2 te Groningen.

Nog steeds worden mensen uitgesloten, zowel in de samenleving als in de kerk. In deze kring zal de uitsluiting van mensen in de kerk centraal staan. Daarbij gaat het met name om homoseksuelen, gescheiden en opnieuw getrouwde katholieken, kritische theologen, en om de uitsluiting van vrouwen en gehuwde mannen van het gewijde ambt. Ook handelt het om de onthouding van wezenlijke inspraak bij bisschopsbenoemingen.

Een aantal gewetensvolle katholieken uit de Mariënburgvereniging, Dominicaanse gemeenschap, Kerk Hardop, religieuzen en parochianen uit verscheidene parochies spraken de Acht Mei Beweging aan om een helder signaal af te geven. Op dit verzoek is de beweging ingegaan.

Bij gelegenheid van de wijding van mgr W. Eijk heeft de Acht Mei Beweging een Open brief laten verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie