Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baarle-Hertog vreest acties tegen verkeersmaatregel

Datum nieuwsfeit: 06-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarle-Nassau

Nieuws uit Baarle-Nassau en omstreken

Baarle-Hertog bang voor actiegroepen.

De gemeente Baarle-Hertog verwacht een hoop actiegroepen in andere gedeelten van het dorp nu de bewoners van de Generaal Maczeklaan hun zin krijgen over verkeersmaatregelen in hun straat.

De vrees leeft en dinsdagavond tijdens de gemeenschappelijke vergadering van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog hebben raadslid Dirven en schepen Van Tilburg door laten schemeren er niet gelukkig mee te zijn.

Baarle-Nassau heeft onlangs, onder druk van de bewoners uit die straat en leden van de gemeenteraad, besloten iets te ondernemen tegen het vele sluipverkeer en dan met name het zware vrachtverkeer. Eigenlijk voelt het college van Nassau er niets voor vanwege de studie die in overleg met Baarle-Hertog en de provincie Noord-Brabant gaande is afwachten. Maar desondanks wil het college loyaal zijn aan de wens van de gemeenteraad en wordt nu een verbod van vrachtwagens overwogen.

De steun vanuit Hertog kwam wethouder Kerremans niet ongelegen, want ook de provincie en de politie zijn niet gelukkig met het verbod voor vrachtwagens in Generaal Maczeklaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie