Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshop 'Telemonitoring en teleconsultatie' voor zorgsector

Datum nieuwsfeit: 07-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
10 november 1999

Telemonitoring en teleconsultatie: de toekomst voor (Thuis)zorg.

In het kader van het Innovatiefestival 1999 houden KITTZ, ZON en het Academisch Ziekenhuis Groningen op dinsdagmiddag 23 november een workshop 'Telemonitoring en teleconsultatie'. Tijdens de workshop vertellen mensen vanuit verschillende invalshoeken over hun ervaringen met dit onderwerp. Bovendien wordt het rapport 'Telemonitoring, mogelijkheden en toepassingen in Nederland' gepresenteerd. Het rapport is opgesteld door het Platform Telemonitoring dat is opgericht door de stichting Health Management Forum. Plenaire lezingen worden afgewisseld met praktische intermezzo's waarin, net als op de paralel lopende informatiemarkt, concrete toepassingen van Telemonitoring en teleconsultatie worden getoond. De informatiemarkt is ook toegankelijk voor mensen die de workshop niet bijwonen.

Gezondheidsbewaking thuis, de dokter op afstand.
Medici en verpleegkundigen die de workshop bezoeken maken er kennis met de nieuwe mogelijkheden voor (thuis)zorg die ontstaan door technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken dat patiënten thuis, op afstand 'bewaakt' kunnen worden. Zo kunnen gegevens van metingen van bloeddruk, hartslag, zuurstofverzadiging van het bloed, temperatuur en ademhalingfrequentie via de telefoonlijn van de patiënt naar de arts worden gezonden. Artsen kunnen onderling op afstand patiëntenbesprekingen houden. Zelfs beelden kunnen zo uitgewisseld worden. Kortom, er kan veel. In de praktijk worden deze nieuwe mogelijkheden nog nauwelijks toegepast. De vraag is; waarom niet? Verschillende deskundigen vertellen hun ervaringen met telemonitoring en teleconsultatie. Tijdens de intermezzo's geven ontwikkelaars en gebruikers van technologische middelen een praktisch beeld van de huidige en toekomstige mogelijkheden.

Het innovatiefestival
De workshop 'Telemonitoring en teleconsultatie' is een van de zes bijeenkomsten van het in november en december landelijk gehouden Innovatiefestival. Andere workshops behandelen onderwerpen als: infusietechnologie thuis, palliatieve zorg bij patiënten met COPD, patiënteninbreng in de bouw van huisvesting in de zorg, wonen en techniek en thuis en tillen. De slotmanifestatie, op 7 december in Den Haag, bevat een debat over kansen en belemmeringen bij de toepassing van technologie in de thuissituatie. KITTZ organiseert jaarlijks, in samenwerking met ZON, (ZorgOnderzoek Nederland) het Innovatiefestival om bekendheid te geven aan goede en kansrijke vernieuwingen. Het doel is (thuis)zorginstellingen te stimuleren tot innovatief denken en handelen. Daartoe worden in workshops dilemma's bij de ontwikkeling en invoering van vernieuwingen in kaart gebracht. Daarnaast stimuleert het Innovatiefestival samenwerking tussen praktijk, beleid en onderzoek.

Aanmelding
Via KITTZ, telefoon 050-3686257 of www.KITTZ.nl/innofest via Internet. De kosten bedragen fl. 100,- per persoon.
Bezoek informatiemarkt gratis en zonder aanmelding.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie