Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBR: Proef met nieuwe rij-opleiding

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Proef nieuwe rij-opleiding
Rijschoolleerlingen hebben baat bij een opleiding in afgeronde fasen. Dat concludeert het onderzoeksinstituut Traffic Test uit een proef met een modulaire rij-opleiding in Gelderland. Aanleiding voor de proef was het hoge percentage ongevallen onder jonge automobilisten van 18 tot 25 jaar. De proef is een initiatief van BOVAG, ROVG, KNMV en CBR regio Oost.

De modulaire rij-opleiding voor de personenauto bestaat uit vier afgeronde lesblokken (modules): voertuigcontrole, voertuigbeheersing, verkeersdeelneming en verkeersbeheersing. De eerste twee modules worden afgesloten met een deeltoets. Na de derde toets legt de leerling een tussentijdse toets af. De vierde module wordt afgesloten met het reguliere examen.

Van de leerlingen die deelnamen aan het experiment slaagde 72 procent. Dat is 22 procent hoger dan het gemiddelde slagingspercentage dat de betrokken rijscholen normaliter halen.
De tot nu toe verzamelde cijfers over het aantal lessen komen erop neer dat modulair opgeleide leerlingen niet meer lessen nodig hebben dan traditioneel opgeleiden.

Traffic Test heeft de initiatiefnemers geadviseerd de proef met de modulaire rij-opleiding te laten volgen door een tweede proef.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie