Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsdebat verlevendigt begrotingsbehandeling Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

Stadsdebat verlevendigt begrotingsbehandeling

Temidden van de beraadslagingen over de nieuwe begroting, houdt de gemeente Amersfoort een stedelijk debat onder het motto 'Amersfoort socialer op de kaart'. Op deze manier wil het stadsbestuur u als inwoner meer betrekken bij belangrijke vraagstukken in het gemeentelijk beleid en de gemeentelijke financin. Daarom is iedereen van harte welkom om mee te praten op maandagavond 8 november om 19.30 uur in de hal van het stadhuis.

Omroep Amersfoort zendt het debat uit. Gespreksleider is oud-Amersfoorter Koos Postema. Het stedelijk debat is een experiment in het kader van de bestuurlijke vernieuwing. Eind september presenteerde de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing, gevormd door raadsleden van de 6 gemeenteraadsfracties haar voorstellen. Zo krijgen Amersfoorters de mogelijkheid via initiatiefrecht voorstellen op de politieke agenda te plaatsen, komen er vragenrondes voor inwoners in de raadscommissies en gaat de raad meer gebruik maken van interpellatiemogelijkheden.

Meepraten over begroting Ook de vernieuwde vorm van de behandeling van de begroting is n van de voorstellen. De raadscommissies hebben bij de begrotingsbehandeling een zwaardere rol dan in het verleden. Moties en amendementen over de begroting worden al in de raadscommissies ingediend en besproken, zodat er ruim tijd is voor onderhandelingen daarover en voor overleg met de achterban. Genteresseerde organisaties of inwoners krijgen de kans om in de commissievergaderingen hun zegje te doen over de begroting.

Stedelijk debat: 8 november De begrotingsbehandeling zelf vindt plaats op 8 en 9 november. ' Avonds 8 november is het Stedelijk debat. Gespreksleider Koos Postema voelt dan twaalf raadsleden (2 van elke fractie) aan de

tand. Elke fractie zal haar standpunt geven over de visie van de partij op sociaal beleid in Amersfoort. Vervolgens wordt in drie rondes verder gepraat over drie thema's die

centraal staan in het Amersfoortse sociaal beleid. Muziek omlijst van tijd tot tijd de discussie. Omroep Amersfoort zendt het stadsdebat uit op televisie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie