Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden ·

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

· Hollands Midden
·
Voetganger op voetgangersoversteekplaats aangereden

Waarder
Vrijdagavond werd een 16-jarige inwoner van Waarder op de Molendijk door een 56-jarige automobilist uit Harmelen aangereden. De inwoner van Waarder stak dat moment een voetgangersoversteekplaats over. Hij is met knie- en hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Voetgangster op voetgangersoversteekplaats geschept

Gouda
Zaterdagmorgen werd een 74-jarige Goudse tijden het oversteken van een voetgangersoversteekplaats op de Blekersingel geschept door een 49-jarige automobilist uit Gouda. Waarschijnlijk zag hij de vrouw bij het afslaan over het hoofd. Met onbekende verwondingen is zij overgebracht naar het Groen Hartziekenhuis.

Aanrijding na geen voorrang verlenen

Reeuwijk
Zondag rond het middaguur ontstond op de Goudsestraatweg nabij de kruising van de op- en afrit van de A-12 een aanrijding tussen twee auto’s. Bij het linksafslaan verleende een 53-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn geen voorrang aan de hem tegemoetkomende auto van een 18-jarige Bodegraver. Beide bestuurders beleven ongedeerd. Twee inzittenden van de Alphense auto moesten echter voor onderzoek naar het Groene Hartziekenhuis. Door de aanrijding ontstond een behoorlijke ravage. De politie sloot daarom tijdelijk de afrit van de A-12 en de Goudesestraatweg af.

Onder invloed

Gouda
Van zaterdag op zondag rond middernacht kreeg de politie op de Zwarteweg een auto in het vizier die zonder verlichting reed. De bestuurder reageerde niet op stop- optische- en geluidssigalen van de politie. Hier was kennelijk iets mis. Toen de man zijn auto wilde keren kreeg de politie de kans om zijn portier te openen. Een dranklucht kwam de agenten tegemoet. De man, een 62-jarige Gouwenaar, verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, maar dankzij omstanders kon de man overmeesterd worden. Aan het bureau kwam hij tot een promillage van 0,90. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

Gouda
Gistermiddag onstond op de uitrit van de parkeerplaats bij de Mammoet aan de Calslaan een aanrijding tussen twee auto’s. Een 32-jarige Gouwenaar reed met zijn auto de uitrit uit toen een 45-jarige Gouwenaar deze juist inreed. Daarbij raakte deze de auto van de 32-jarige. De politie constateerde dat er drank in het spel was. De 45-jarige bleek na een ademanalyse aan het bureau uit te komen op een promillage van 1.75.

Insluiper actief, verschillende malen overlopen, uiteindelijk aangehouden

Gouda
Een insluiper is afgelopen vrijdag in Gouda actief geweest. In vier woningen sloop hij in. In alle gevallen werd hij overlopen. Bij een woningen aan de Cora Ketelstraat, de Veenwerf en de Veenzoom wist hij aan zijn ontdekkers, de bewoners, te ontkomen. Alleen bij de derde woning wist hij een portemonnee weg te nemen. Bij de vierde woning aan de Rietzoom werd hij gepakt door een getuige uit de Rietzoom. De politie nam de 18-jarige Gouwenaar van de getuige over. Een onderzoek naar het handelen van de insluiper wordt ingesteld.

Inbraken woningen

Gouda
Zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Jakob van Necklaan, de Orteliuslaan en de Francisca Hoeve. De daders kwamen de woningen binnen na het forceren van een slot van een achterdeur, het openwrikken van een raam en het zogenaamde flipperen via de voordeur. Uit twee woningen wordt in ieder geval een horloge, geld, cheques en een bankpas vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Onfortuinlijke strandzeiler

Noordwijk
Gistermiddag kreeg een 28-jarige Leidse strandzeiler een onverwachtse stevige windvlaag op zijn zeilen. Daardoor brak het karretje uit en belandde tegen een strandpaal. De onfortuinelijke zeiler liep aan dit avontuur een diepe vleeswond aan het scheenbeen op. De KNRM vervoerde het slachtoffer naar een strandafgang waarna hij per ambulance is overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed 2x

Hillegom
Zondagmorgen zagen agenten over de Van den Endelaan een auto rijden waarvan de lichten gedoofd waren en op de verkeerde weghelft reed. Drank bleek de oorzaak van dit vreemde en gevaarlijke verkeersgedrag te zijn. De 33-jarige bestuurder uit Hillegom kwam bij een ademanalyse aan het bureau tot een promillage van 1.95. Vanmorgen vroeg werd op de Hoofdstraat eveneens een 20-jarige automobilist uit Hillegom betrapt die met te veel alcohol op zijn auto bestuurde. Bij hem werd zelfs een promillage geconstateerd van 2.10. Van hem is zijn rijbewijs ingevorderd.

Zinloos geweld

Noordwijk
Zondagmorgen onstond op de Hoofdstraat een klein vechtpartijtje tussen enkele jongeren waarbij drie jongeren uit Noordwijkerhout, 15 en 16 jaar, werden mishandeld. Zij werden belaagd door een paar mannen van rond de 20-jaar die verhaal kwamen halen over opmerkingen aan het adres van een mooi meisje. De drie jongens kregen zonder pardon enkele rake klappen. Daarbij liepen ze een dik oog, een pijnlijke nek en pijnlijke neus op. De jongens verklaarden dat zij niet die opmerkingen hadden gedaan maar een andere jongen die toevallig bij hen liep maar ook weer vertrokken was. De politie onderzoekt de zaak.

Schoorsteenbrand

Noordwijkerhout
Zondagmiddag ontstond brand in het rookkanaal van een openhaard van een woning aan de Guldemondvaart. Het afvoerkanaal lekte op een aansluiting waardoor betimmering aan de binnenzijde vlam vatte., De brandweer was met twee auto’s terplaatse. Na het wegbreken van de betimmering kon de brand geblust worden. De politie sloot de weg voor ongeveer drie kwartier af.

Nog geen oorzaak brand molen Lisse

Lisse
De politie heeft nog geen idee wat de oorzaak kan zijn van de brand waarbij de molen aan de 1e Poellaan op 4 november afbrandde. Een onderzoek door de technische recherche heeft nog geen verklaarbare oorzaak opgeleverd voor het ontstaan van de brand. Sporen van brandstichting werden eveneens niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Amazone valt van paard

Noordwijk
Gistermiddag viel op het strand een 31-jarige amazone uit Den Bosch van een paard. Daarbij liep zij letsel op aan rug en heup. In samenwerking met de KNRM werd het slachtoffer naar een strandafgang gebracht waar een ambulance voor verder vervoer naar het LUMC zorgde.

Auto in sloot

Ter Aar
Zondag vond omstreeks 12.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Oostkanaalweg. Een 42 jarige automobilist uit Alphen was ter hoogte van perceel 17 te water geraakt. De man is door ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek met de schrik vrij zijn gekomen. De auto is door een takelbedrijf en de brandweer uit de sloot getakeld. De Alphenaar moest mee naar het politiebureau in verband met alcoholgebruik. Hij had een adem- alcoholgehalte van 490, de limiet is 230. Hij krijgt een proces-verbaal.

Aanhouding na inbraak

Alphen a.d. Rijn
Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Julianastraat. Hierbij was computermateriaal gestolen. Bij het opnemen van deze aangifte wist de agent zich te herinneren dat er die nacht een man was gecontroleerd die zich in zijn auto verdacht ophield. In de auto had de agent een computer zien staan, maar er was op dat moment geen informatie bekend dat er een inbraak gepleegd was. Zondagmorgen konden deze twee feiten echter goed gecombineerd worden. Omstreeks 11.00 uur werd een 20 jarige man uit Alphen aangehouden in verband met verdenking de inbraak. De man heeft inmiddels bekend. De inbraak bleek gepleegd met een 20 jarige plaatsgenoot. In diens auto werd door de politie de computer aangetroffen. Deze man werd in de loop van de middag aangehouden en heeft eveneens bekend.

Beroving-straatroof

Leiden
Vrijdag is omstreeks 16.00 uur een 21 jarige Leidse van haar zaktelefoon beroofd. De vrouw stond op de Haarlemmerstraat te telefoneren toen een passerende man de telefoon uit haar handen griste. Vervolgens reed hij op een scooter weg.

Agent met vuurwapen bedreigd

Leiden
Een 28 jarige agente is zondag omstreeks 19.00 uur door een man met een vuurwapen bedreigd. De 50 jarige dader meldde zich bij de balie, richtte een vuurwapen op de agente, laadde deze, en vroeg of zij hem kon helpen. De agent dook weg om een kogelvrijvest te halen. Een andere agent die van het voorval op de hoogte werd gesteld riep de man toe zijn wapen neer te leggen. Na herhaaldelijk roepen deed de man dit. Toen de agent de man naderde deed hij een greep richting broeksband. Hierop greep de agent de man vast, en overmeesterden drie collega’s hem. Vier bezoekers van het bureau zijn tijdens het voorval het invalide-toilet ingevlucht. Twee agenten doen aangifte van bedreiging. De man heeft tijdens een eerste kort verhoor verklaard dat hij het wapen wilde inleveren. Bij onderzoek blijkt het te gaan om een replica. De man wordt nog verder gehoord.

Man overleden na brand

Voorschoten
Zaterdag vond omstreeks 16.30 uur een brand plaats in een woning op de 6e verdieping van de Rossiniflat aan de Rossinidreef. De bewoner, een 94 jarige man is zondagmiddag, aan de gevolgen van de brand overleden. De woning is geheel uitgebrand. De overige woningen hebben slechts rookschade opgelopen. De technische recherche van de politie onderzoekt de exacte toedracht van de brand. De bewoner is door de brandweer uit zijn woning bevrijd en met zware brandwonden naar het Lumc overgebracht. ’s-Avonds is hij overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam, ofwel het brandwondencentrum. Een 47 jarige buurtbewoner had overigens voor de brandweer al geprobeerd de man uit zijn woning te halen, maar dit was niet gelukt. Deze vrouw is in verband met ingeademde rook door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. De bewoners vanaf de 5e verdieping zijn bijeengebracht in een woonkamer op de begane grond. Enkele van hen zijn onderzocht door een huisarts. Een vrouw moest in verband met bij haar bekend lichamelijke klachten alsnog voor controle naar het ziekenhuis. De bewoners zijn in de loop van de avond weer naar hun woning teruggekeerd.

Mishandeling in het verkeer

Katwijk
Een 19-jarige man uit Katwijk stuurde zaterdagavond 17.20 uur zijn auto langs een file op de Visserijkade om even verder rechtsaf de Rahusenstraat in te rijden. Dit werd hem echter onmogelijk door een andere auto die de kruising blokkeerde. Toen zijn bijrijdster; een 36-jarige vrouw uit Katwijk, het portier opensloeg kwam dit portier tegen de blokkerende auto. De bestuurder; een 47-jarige man uit Katwijk stapte uit en mishandelde de vrouw en even later ook de 19-jarige man die in de andere auto achter het stuur zat. De twee slachtoffers hebben aangifte gedaan van mishandeling. De agressieve Katwijker is door de politie aangehouden.

Aanhoudingen

Valkenburg
23.30 uur werd vrijdagavond de politie gestuurd naar een bedrijf aan de Voorschoterweg. Daar zou zijn ingebroken. Bij arriveren van de politie, reed juist een auto een parkeerterrein af. Een getuige die de komst van de politie had afgewacht, kon met zijn auto de vertrekkende auto klemrijden. Er bleek inderdaad bij een auto-onderdelenbedrijf te zijn ingebroken. Hierop is de 18-jarige bestuurder van de auto die weg wilde rijden; een man uit Den Haag aangehouden. Even later werd in de omgeving nog een tweede man aangehouden; een 22-jarige Hagenaar. De twee zijn ingesloten. Bij het bedrijf bleek onder andere geld te zijn gestolen. In de directe omgeving werden inbrekerswerktuigen gevonden. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Ingeslapen

Leiderdorp
Zaterdagmorgen iets voor 05.00 uur kreeg de politie het bericht dat op de Achthovenerweg een autobestuurder mogelijk onwel was geworden. De meneer die het bericht meldde trof de stilstaande auto midden op de weg met draaiende motor en de bestuurder laveloos achter het stuur. Uit voorzorg had hij de contactsleutels maar vast uit het contact genomen. De man; een 61-jarige inwoner van Leiderdorp, bleek onder invloed van alcohol; 610 microgram. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politievoertuig betrokken bij verkeersongeval

Leiden
Op zaterdagavond, omstreeks 19.00 uur vond op de Willem de Zwijgerlaan een ongeval plaats tussen een personenauto en een surveillanceauto van de politie. De bestuurster van de personenauto, een 29-jarige inwoonster van Voorschoten, reed over de Willem de Zwijgerlaan, komende uit de richting van de Gooimeerlaan. De politieauto was op weg naar een melding en in de bocht van de Abraham Crijsenstraat naar de Willem de Zwijgerlaan kwamen de beide auto’s met elkaar in aanrijding. De vrouw heeft waarschijnlijk niet voldoende rechts gehouden. De vrouw is hierbij licht gewond geraakt. Na behandeling in het ziekenhuis kon de vrouw huiswaarts keren.

Inbraken

Voorschoten
Gisteravond, tussen 16.00 uur en 20.00 uur, werd een bejaardenflat, gelegen aan de Richard Wagnerlaan, bezocht door inbrekers. Men heeft een balkon aan de voorzijde beklommen en op de 1e etage een raam geforceerd. De woning werd geheel doorzocht en een aantal sieraden is weggenomen. De avond daarvoor vond een soortgelijke inbraak plaats in een flatwoning aan de Rembrandtlaan. De daders zijn ook hier het balkon opgeklommen en hebben op de eerste etage de balkondeur opengebroken. Sieraden werden weggenomen.

Kraakactie

Leiden
Gistermiddag, omstreeks 16.00 uur kwam bij de politie in Leiden een melding binnen dat een pand aan de Nieuwe Rijn door een vijftiental krakers gekraakt zou zijn. Het pand zou al drie jaar leeg staan. De eigenaar van het pand gaf aan dat hij sinds drie weken het pand in erfpacht had en dat hij de komende weken het pand zou gaan verbouwen. Hij verzocht de politie om tot ontruiming over te gaan. Omstreeks 18.00 uur kwam plotseling de melding binnen dat een vijftal personen zich in het pand zouden ophouden en de krakers bedreigden met geweld om het pand te verlaten. De politie heeft direct contact opgenomen met de eigenaar en hem gesommeerd deze mensen terug te halen. Hieraan werd voldaan. Na overleg met de officier van justitie besloot de politie het pand alsnog te ontruimen. Aan de krakers werd gevorderd het pand te verlaten. Zij voldeden hieraan. De politie heeft in totaal 16 mensen ingezet bij deze actie, waaronder twee diensthonden met geleiders. Er is geen geweld gebruikt.

Eenzijdige aanrijding met letsel

Nieuwerkerk
Op 6 november, omstreeks 02.20 uur vond een aanrijding met letsel plaats op de Europalaan te Nieuwerkerk. Een 29-jarige Gouwenaar bestuurde zijn personenauto. Na de kruising met de Ringvaartlaan moest hij uitwijken voor overstekend wild. Hij raakte met de linkerwielen de berm en verloor de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop. De bestuurder hield hier een bloedende hoofdwond aan over. De man bleek ook alcohol genuttigd te hebben en in het ziekenhuis werd een bloedproef van hem afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Ernstige aanrijding

Zevenhuizen
Bij een aanrijding op de kruising Burg. Klinkhamerweg – Noordelijke dwarsweg is zaterdagochtend een 76-jarige inwoonster van Zevenhuizen ernstig gewond geraakt. De vrouw zat als passagier in een personenauto, bestuurd door een 42-jarige Waddinxvener. De man reed over de Noordelijke Dwarsweg in de richting van Waddinxveen. Bij de kruising aangekomen stonden de verkeerslichten op knipperen. Hij zag geen andere verkeersdeelnemers en stak de kruising over. Op dat moment werd hij aan de linkerzijde aangereden door een zwarte bestelbus. Deze bus kwam tot stilstand in een siertuin van een nabij gelegen woning. De 76-jarige vrouw werd met o.a. een gebroken schouder en beenwonden overgebracht naar het Dijkzicht in Rotterdam. Later is zij overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle. Daar ligt zij ligt nog steeds op de IC-afdeling. De poltie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van dit ongeval.

Inbraak woning

Moordrecht
In een woning aan de Meerkoethof is vannacht ingebroken. De daders hadden een cilinderslot geforceerd en wisten een kastje met Swarovski kristal weg te nemen. De 69-jarige bewoonster overliep de daders, die zich meteen uit de voeten maakten. Het betroffen hier twee mannen die vervolgens wegreden in een zwarte auto. De politie stelt een technisch onderzoek in rond de woning. De aangifte is opgenomen.

Diefstal auto’s

Nieuwerkerk
Bij een inbraak bij een garagebedrijf aan de Maalderij in Nieuwerkerk hebben afgelopen weekend twee auto’s gestolen; een VW Polo en een BMW. Ook aan andere in de garage aanwezige auto’s was geknoeid om deze mee te nemen. De daders zijn binnengekomen o.a. door het slot van het schuifhek te verbreken en de roldeuren van de garage te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Dodelijk verkeersongeval

Ouderkerk aan den IJssel
Op vrijdagmiddag, 5 november jl., vond omstreeks 14.30 uur, een verkeersongeval plaats op de IJsseldijk West te Ouderkerk aan den IJssel, waarbij een 18-jarige inwoonster van Ouderkerk aan den IJssel om het leven is gekomen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de inrit, die toegang geeft tot Houthandel Heuvelman. De vermoedelijke toedracht van het ongeval luidt als volgt: een chauffeur van een vrachtauto moest bij genoemde houthandel vracht laden. De chauffeur was ter plaatse niet bekend en was te ver doorgereden. Hij stopte en wilde achteruit rijden. Waarschijnlijk is toen het 18-jarige meisje, dat een bromscooter bestuurde, achter op de vrachtauto gereden. Zij viel en werd door de vrachtauto overreden. Ambulance en traumaheli waren snel ter plaatse, maar al vrij snel werd duidelijk dat het slachtoffer overleden was. Er werd o.a. hersenletsel geconstateerd. De IJsseldijk werd voor lagere tijd voor al het verkeer afgesloten. Omstreeks 17.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden stelt een nader technisch onderzoek in naar de exacte oorzaak van dit ongeval. De politie Krimpenerwaard is nog steeds dringend op zoek naar eventuele getuigen van dit tragische ongeval. Getuigen kunnen zich melden op het districtsbureau in Schoonhoven of op telefoonnummer 0182-389111.

Roodlichtcontrole

Waddinxveen
Tussen 07.30 uur en 08.15 uur heeft de politie nabij de hefbrug een controle gehouden op het verkeersgedrag van bromfietsers en fietsers die bij de verkeerslichten de provinciale weg oversteken. 45 personen kregen een boete omdat zij terwijl de politie zichtbaar aanwezig was toch door rood licht overstaken. De boete voor het negeren van het rode licht is ƒ 50,-. De politie zal verderop in de week opnieuw controles houden.

Onder invloed

Bergambacht
Op de Provinciale weg N210 is zondagmorgen 03.00 uur een 26-jarige man uit Schoonhoven door de politie aangehouden. De man zette juist zijn auto langs de weg omdat hij een lekke band had. Bij controle bleek de man niet over een geldig rijbewijs te beschikken. En ook was het voertuig onverzekerd. Bovendien was de Schoonhovenaar onder invloed van alcohol; 450 microgram. Er gaat een proces-verbaal naar de officier van Justitie.

Inbrekers opgepakt

Schoonhoven
Zondagmorgen rond 08.30 uur zijn door de politie twee inbrekers gearresteerd. Dit gebeurde kort na een inbraak in een bedrijf aan de ’s-Heerenbergstraat. Een getuige had de eigenaar gewaarschuwd die daarop de politie had ingeseind. Bij het arriveren bleek aan de achterzijde van het bedrijf een deur te zijn opengebroken. Terwijl de politie met een eerste onderzoek bezig was, zagen getuigen de vermoedelijke daders nog in de omgeving. Met een van één van de getuigen geleende fiets zette een agent de achtervolging in. In een brandgang werd even later de eerste dader; een 31-jarige man (woonplaats nog niet bekend) aangehouden. Terwijl de politie met een speurhond naar de tweede dader zocht, kwam deze man terug bij de rode personenauto die de inbrekers gebruikt hadden. Daar werd ook hij; een een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Bij het bedrijf aan de ’s-Heerenbergstraat waren voornamelijk electrische gereedschappen gestolen. De politie onderzoekt of het tweetal voor nog meer inbraken verantwoordelijk is.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...