Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaars Nederlandse Wiskunde-Olympiade naar Korea

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

5 november 1999

Winnaars Nederlandse Wiskunde-Olympiade naar Korea
De tien beste scholieren uit de uitslag van de nationale
Wiskunde-Olympiade zijn opgenomen in de selectie voor de
internationale Wiskunde-Olympiade die in juli 2000 plaats vindt in de Koreaanse stad Taejon. Van die tien zullen er uiteindelijk zes ons land vertegenwoordigen op de Olympiade in Korea met deelname van jongeren uit 80 landen.

De winnaar van de Nederlandse Wiskunde-Olympiade is Allard Veldman uit Velsen van het gymnasium Felisenum uit Velsen-Zuid. Aan de nationale Olympiade hebben dit jaar 2300 vwo-leerlingen van 190 scholen deelgenomen. Daarvan plaatsten zich 128 vwo-ers voor de finale die in september aan de Technische Universiteit Eindhoven is gehouden.

De bekendmaking van de prijswinnaars en de uitreiking daarvan is vrijdag 12 november om vier uur aan de TU Eindhoven.

De tien beste leerlingen van de Nederlandse Wiskunde-Olympiade zijn: 1. Allard Veldman uit Velsen-Zuid van het gymnasium Felisenum Velsen-Zuid;
2. Vincent Groenhuis uit Enschede van het Jacobus College Enschede; 3. Maarten Loffler uit Wageningen van het Marnix College Ede; 4. Jan Tuitman uit Uithuizen van het Praedinius Gymnasium Groningen; 5. Jules van Kempen uit Duiven van het Liemers College Zevenaar; 6. Peter Bruin uit Boskoop van het Groene Hart Lyceum Alphen a/d Rijn; 7. Jeroen van Wolffelaar uit Nistelrode van het Udens College Uden; 8.Yoeri de Boer uit Koudekerk a/d Rijn van het Scala College Alphen a/d Rijn;
9. Siebren Reker uit Bedum van het Praedinius Gymnasium Groningen; 10.Reinier Heeres uit Heemskerk van het gymnasium Felisenum Velsen-Zuid.

Uitnodiging voor prijsuitreiking
De prijsuitreiking is vrijdag 12 november om 16.00 uur in de Van Trierzaal, Traversegebouw TU Eindhoven. Belangstellende redacties die daarbij aanwezig willen zijn worden verzocht dit uiterlijk donderdag 11 november te melden bij:
Hannie Horvath, faculteit Wiskunde en Informatica TUE,telefoon 040 - 247 2148 of fax 040 - 244 2489.
Voor meer informatie:
Cees van Keulen, mediavoorlichter TUE, telefoon 040 - 247 4061 e-mail: (c.t.f.v.keulen@tue.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie