Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tivoli's Net Generation biedt service providers nieuwe kans

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tivoli Systems biedt met Net Generation nieuwe kansen voor Service Provider-markt

Amsterdam, 8 november 1999 - Tivoli Systems heeft vandaag tijdens het wereldwijde evenement in New York het Net Generation-initiatief aangekondigd. Dit initiatief heeft betrekking op oplossingen, services en partnerships, waardoor service providers in staat worden gesteld nieuwe, winstgevende services te ontwikkelen, de kwaliteit van hun serviceaanbod te verbeteren en de kosten van serviceverlening te verlagen. Net Generation is een initiatief van de nieuwe, eveneens vandaag aangekondigde Tivoli Service Provider Business Unit (SPBU).

In het kader van Net Generation heeft Tivoli inmiddels:
- samenwerkingsovereenkomsten getekend met Cisco Systems en Telcordia Technologies (voorheen Bellcore),

- diverse nieuwe oplossingen en services voor service providers geïntroduceerd en

- Team Tivoli uitgebreid met een aantal strategische partners.

Daarnaast maakte Tivoli tijdens het evenement bekend dat Nortel Networks de Tivoli Management Agent zal opnemen in haar product Enterprise Edge. Hierdoor kunnen service providers en distributiepartners hun spraak- en datacommunicatieproducten nog beter beheren.

John Thompson, senior vice president en group executive van IBM Software Group, gaf desgevraagd de volgende reactie: "Het Net Generation-initiatief is voor Tivoli een belangrijke strategische keuze die wordt geschraagd door enerzijds substantiële investeringen van IBM en anderzijds Tivoli's ervaring in het beheer van grootschalige, gedistribueerde netwerken. Tivoli is IBM's boegbeeld als het gaat om beheeroplossingen voor service providers; vandaar ook dat wij zowel mensen als andere resources vrij hebben gemaakt om in het spoor te blijven van dit belangrijke Tivoli-initiatief. Veelzeggend in dit verband is het feit dat 19 van de 20 wereldwijd toonaangevende service providers klant van Tivoli zijn."

Net Generation oplossingen
Het Net Generation-initiatief is het resultaat van vele jaren beheerervaring en intensieve samenwerking met klanten in de communicatiesector. Centraal in het initiatief staan de vandaag aangekondigde Tivoli Service Provider-oplossingen:


- Tivoli for Managed Network Services- Deze oplossing voorziet in het beheer van IP-gebaseerde netwerken (events, configuratie en processen), zodanig dat nieuwe services mogelijk worden en de meest uiteenlopende netwerkaspecten (SLA's, netwerkonderdelen, toegangscontrole, beveiliging) efficiënt kunnen worden beheerd.
- Tivoli for Managed Computing Services- Met deze oplossing kunnen service providers honderdduizenden desktops, servers en routers beheren.

- Tivoli for Managed Application Services- Een robuuste, platform-onafhankelijke beheeromgeving voor
applicatieservices. Tot de geboden beheerfuncties behoren onder meer Service Level Agreements, event-bewaking, globale overzichten van topologie en databases, softwaredistributie, een servicedesk, opslagbeheer, e-business-beheer en grootschalige aanpassing van services.

- Tivoli for Hosted Business Services- Maakt het mogelijk de toegang tot gegevens, applicaties, systemen en netwerken efficiënt te beheren via het Web. Hierdoor kan het serviceaanbod op een extra- of intranet, of op een breedbandig multiservice packet-switched netwerk, waar een mechanisme voor het definiëren en toekennen van servicetoegangsrechten onontbeerlijk is, in één keer voor een groot aantal gebruikers tegelijk worden aangepast.
- Tivoli Subscription Manager- Biedt Internet Service Providers (ISP's) de infrastructuur om ook klanten te bedienen (en te identificeren) die gebruikmaken van moderne, gecomputeriseerde apparatuur, bijvoorbeeld videofoons. ISP's kunnen zich met Tivoli Subscription Manager onderscheiden omdat zij hun klanten een gepersonaliseerd servicepakket kunnen aanbieden.
- Tivoli Premium Support Service- Deze oplossing biedt service providers essentiële support-capaciteit. Dankzij vier support-categorieën kunnen de behoefte aan ondersteuning en de SLA's van providers en klanten goed op elkaar worden afgestemd. De nieuwe respons- en prioriteitenstructuur resulteert voor service providers in aanzienlijk kortere responstijden en kortere doorlooptijden bij de oplossing van problemen.

Net Generation partners
De vandaag bekendgemaakte partnerships met vooraanstaande leveranciers van producten en diensten ten behoeve van service providers illustreren het belang van Net Generation. Zo hebben Tivoli en Cisco Systems, de mondiale marktleider op het gebied van netwerkproducten voor het Internet, hun krachten en resources gebundeld. Tivoli is daarnaast een alliantie aangegaan met Telcordia Technologies gericht op de ontwikkeling van oplossingen voor de nieuwe generatie communicatieservices en IP-gebaseerde netwerken. Telcordia kan bogen op een uitstekende staat van dienst als leverancier van oplossingen voor de traditionele netwerkmarkt.

De drie Net Generation partners richten zich met hun oplossingen op zaken als de levering van doorvoercapaciteit, end-to-end applicatie-SLA's, de implementatie en bewaking van Virtual Private Networks en verbetering van de perceptie van de servicekwaliteit.

Tivoli kondigde ook partnerships aan met Applied Digital Access (ADA), CrossKeys Systems Corporation, Newbridge Networks, Open Networks Engineering (ONE) en TTI Telecom Ltd. Deze partners zullen vooral werken aan integratie van Tivoli-beheersoftware met producten van andere gerenommeerde leveranciers die telecomaanbieders en exploitanten van geavanceerde netwerken tot hun klanten rekenen.

"Toen wij met beheeroplossingen kwamen waarmee service providers hun interne IT-netwerk konden beheren, werden wij door sommigen van hen benaderd met de vraag of wij ook oplossingen konden ontwikkelen voor het beheer van hun commerciële netwerk", aldus bestuursvoorzitter en CEO Jan Lindelow van Tivoli. "De steun die wij momenteel krijgen van klanten als AT&T, Deutsche Telekom en Sprint, is voor ons een duidelijke indicatie dat wij met onze strategie op het juiste spoor zitten."

Nortel Networks
Service providers zullen ook veel baat hebben bij de OEM-overeenkomst die Tivoli heeft gesloten met Nortel Networks. Deze overeenkomst betreft de integratie van Tivoli Management Agent in Enterprise Edge van Nortel. Dit product is een voor het Internet Protocol geschikt communicatiesysteem waarmee gebruikers spraak- en dataverkeer kunnen routeren via een circuit-switched of een packet-switched netwerk. Service providers die hun klanten nieuwe services willen aanbieden, krijgen met Enterprise Edge inclusief Tivoli Management Agent de beschikking over een beheersbare resource.

Over Tivoli Systems
Tivoli Systems is de toonaangevende leverancier van open, schaalbare, platform-onafhankelijke oplossingen voor het beheer van netwerken, systemen, applicaties en business-to-business e-commerce-toepassingen. Overal ter wereld werken gerenommeerde bedrijven met Tivoli software en dringen, die samenhangen met het beheer van netwerken, systemen, databases en applicaties. Het in Austin, Texas, gevestigde Tivoli distribueert haar producten nationaal en internationaal via een netwerk van verkoopkantoren, systeemintegratiespecialisten en wederverkopers. Als dochter van IBM maakt Tivoli ook gebruik van de verkoopkanalen van IBM. Meer informatie over Tivoli is te vinden op de volgende website: www.tivoli.com.

Voor meer informatie:
Tivoli Systems Nederland Brodeur Schoep & Van der Toorn Jaco Smit Ingrid Mooij
Tel: (00 31) 20 513 20 63 (00 31) 20 487 40 00

Dit bericht is een verkorte weergave van vijf afzonderlijke berichten. De volledige tekst van deze berichten (in het Engels) kan worden aangevraagd bij Ingrid Mooij van Brodeur Schoep & Van der Toorn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...