Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tivoli's Net Generation biedt service providers nieuwe kans

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tivoli Systems biedt met Net Generation nieuwe kansen voor Service Provider-markt

Amsterdam, 8 november 1999 - Tivoli Systems heeft vandaag tijdens het wereldwijde evenement in New York het Net Generation-initiatief aangekondigd. Dit initiatief heeft betrekking op oplossingen, services en partnerships, waardoor service providers in staat worden gesteld nieuwe, winstgevende services te ontwikkelen, de kwaliteit van hun serviceaanbod te verbeteren en de kosten van serviceverlening te verlagen. Net Generation is een initiatief van de nieuwe, eveneens vandaag aangekondigde Tivoli Service Provider Business Unit (SPBU).

In het kader van Net Generation heeft Tivoli inmiddels:
- samenwerkingsovereenkomsten getekend met Cisco Systems en Telcordia Technologies (voorheen Bellcore),

- diverse nieuwe oplossingen en services voor service providers geïntroduceerd en

- Team Tivoli uitgebreid met een aantal strategische partners.

Daarnaast maakte Tivoli tijdens het evenement bekend dat Nortel Networks de Tivoli Management Agent zal opnemen in haar product Enterprise Edge. Hierdoor kunnen service providers en distributiepartners hun spraak- en datacommunicatieproducten nog beter beheren.

John Thompson, senior vice president en group executive van IBM Software Group, gaf desgevraagd de volgende reactie: "Het Net Generation-initiatief is voor Tivoli een belangrijke strategische keuze die wordt geschraagd door enerzijds substantiële investeringen van IBM en anderzijds Tivoli's ervaring in het beheer van grootschalige, gedistribueerde netwerken. Tivoli is IBM's boegbeeld als het gaat om beheeroplossingen voor service providers; vandaar ook dat wij zowel mensen als andere resources vrij hebben gemaakt om in het spoor te blijven van dit belangrijke Tivoli-initiatief. Veelzeggend in dit verband is het feit dat 19 van de 20 wereldwijd toonaangevende service providers klant van Tivoli zijn."

Net Generation oplossingen
Het Net Generation-initiatief is het resultaat van vele jaren beheerervaring en intensieve samenwerking met klanten in de communicatiesector. Centraal in het initiatief staan de vandaag aangekondigde Tivoli Service Provider-oplossingen:


- Tivoli for Managed Network Services- Deze oplossing voorziet in het beheer van IP-gebaseerde netwerken (events, configuratie en processen), zodanig dat nieuwe services mogelijk worden en de meest uiteenlopende netwerkaspecten (SLA's, netwerkonderdelen, toegangscontrole, beveiliging) efficiënt kunnen worden beheerd.
- Tivoli for Managed Computing Services- Met deze oplossing kunnen service providers honderdduizenden desktops, servers en routers beheren.

- Tivoli for Managed Application Services- Een robuuste, platform-onafhankelijke beheeromgeving voor
applicatieservices. Tot de geboden beheerfuncties behoren onder meer Service Level Agreements, event-bewaking, globale overzichten van topologie en databases, softwaredistributie, een servicedesk, opslagbeheer, e-business-beheer en grootschalige aanpassing van services.

- Tivoli for Hosted Business Services- Maakt het mogelijk de toegang tot gegevens, applicaties, systemen en netwerken efficiënt te beheren via het Web. Hierdoor kan het serviceaanbod op een extra- of intranet, of op een breedbandig multiservice packet-switched netwerk, waar een mechanisme voor het definiëren en toekennen van servicetoegangsrechten onontbeerlijk is, in één keer voor een groot aantal gebruikers tegelijk worden aangepast.
- Tivoli Subscription Manager- Biedt Internet Service Providers (ISP's) de infrastructuur om ook klanten te bedienen (en te identificeren) die gebruikmaken van moderne, gecomputeriseerde apparatuur, bijvoorbeeld videofoons. ISP's kunnen zich met Tivoli Subscription Manager onderscheiden omdat zij hun klanten een gepersonaliseerd servicepakket kunnen aanbieden.
- Tivoli Premium Support Service- Deze oplossing biedt service providers essentiële support-capaciteit. Dankzij vier support-categorieën kunnen de behoefte aan ondersteuning en de SLA's van providers en klanten goed op elkaar worden afgestemd. De nieuwe respons- en prioriteitenstructuur resulteert voor service providers in aanzienlijk kortere responstijden en kortere doorlooptijden bij de oplossing van problemen.

Net Generation partners
De vandaag bekendgemaakte partnerships met vooraanstaande leveranciers van producten en diensten ten behoeve van service providers illustreren het belang van Net Generation. Zo hebben Tivoli en Cisco Systems, de mondiale marktleider op het gebied van netwerkproducten voor het Internet, hun krachten en resources gebundeld. Tivoli is daarnaast een alliantie aangegaan met Telcordia Technologies gericht op de ontwikkeling van oplossingen voor de nieuwe generatie communicatieservices en IP-gebaseerde netwerken. Telcordia kan bogen op een uitstekende staat van dienst als leverancier van oplossingen voor de traditionele netwerkmarkt.

De drie Net Generation partners richten zich met hun oplossingen op zaken als de levering van doorvoercapaciteit, end-to-end applicatie-SLA's, de implementatie en bewaking van Virtual Private Networks en verbetering van de perceptie van de servicekwaliteit.

Tivoli kondigde ook partnerships aan met Applied Digital Access (ADA), CrossKeys Systems Corporation, Newbridge Networks, Open Networks Engineering (ONE) en TTI Telecom Ltd. Deze partners zullen vooral werken aan integratie van Tivoli-beheersoftware met producten van andere gerenommeerde leveranciers die telecomaanbieders en exploitanten van geavanceerde netwerken tot hun klanten rekenen.

"Toen wij met beheeroplossingen kwamen waarmee service providers hun interne IT-netwerk konden beheren, werden wij door sommigen van hen benaderd met de vraag of wij ook oplossingen konden ontwikkelen voor het beheer van hun commerciële netwerk", aldus bestuursvoorzitter en CEO Jan Lindelow van Tivoli. "De steun die wij momenteel krijgen van klanten als AT&T, Deutsche Telekom en Sprint, is voor ons een duidelijke indicatie dat wij met onze strategie op het juiste spoor zitten."

Nortel Networks
Service providers zullen ook veel baat hebben bij de OEM-overeenkomst die Tivoli heeft gesloten met Nortel Networks. Deze overeenkomst betreft de integratie van Tivoli Management Agent in Enterprise Edge van Nortel. Dit product is een voor het Internet Protocol geschikt communicatiesysteem waarmee gebruikers spraak- en dataverkeer kunnen routeren via een circuit-switched of een packet-switched netwerk. Service providers die hun klanten nieuwe services willen aanbieden, krijgen met Enterprise Edge inclusief Tivoli Management Agent de beschikking over een beheersbare resource.

Over Tivoli Systems
Tivoli Systems is de toonaangevende leverancier van open, schaalbare, platform-onafhankelijke oplossingen voor het beheer van netwerken, systemen, applicaties en business-to-business e-commerce-toepassingen. Overal ter wereld werken gerenommeerde bedrijven met Tivoli software en dringen, die samenhangen met het beheer van netwerken, systemen, databases en applicaties. Het in Austin, Texas, gevestigde Tivoli distribueert haar producten nationaal en internationaal via een netwerk van verkoopkantoren, systeemintegratiespecialisten en wederverkopers. Als dochter van IBM maakt Tivoli ook gebruik van de verkoopkanalen van IBM. Meer informatie over Tivoli is te vinden op de volgende website: www.tivoli.com.

Voor meer informatie:
Tivoli Systems Nederland Brodeur Schoep & Van der Toorn Jaco Smit Ingrid Mooij
Tel: (00 31) 20 513 20 63 (00 31) 20 487 40 00

Dit bericht is een verkorte weergave van vijf afzonderlijke berichten. De volledige tekst van deze berichten (in het Engels) kan worden aangevraagd bij Ingrid Mooij van Brodeur Schoep & Van der Toorn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie