Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Jorritsma bezoekt Baan Company

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINISTER JORRITSMA VAN ECONOMISCHE ZAKEN ONTMOET TOP BAAN COMPANY

Nederland als Europese mainport voor e-business en de rol die technologie daarin kan spelen

Barneveld (Nederland) en Herndon (Virginia, VS) - 8 november 1999 - Baan Company maakt bekend dat minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken vandaag een ontmoeting heeft gehad met topfunctionarissen van Baan. Besproken werd onder meer welke rol Baan kan spelen in de ontwikkeling van Nederland tot een belangrijke Europese mainport voor e-business. Op het hoofdkantoor in Barneveld sprak Jorritsma met Mary Coleman, bestuursvoorzitter en CEO, Laurens van der Tang, executive vice president research and development en lid van de Raad van Bestuur, en Klaas Wagenaar, executive vice president operational & strategic initiatives en lid van de Raad van Bestuur van Baan Company.

De minister kreeg een rondleiding over de R&D-afdeling van Baan waar de bedrijfsbrede applicaties van Baan die e-business ondersteunen, werden gedemonstreerd. Deze software, Baan E-Enterprise, bestaat uit een aantal computertoepassingen voor zakendoen via het Internet. Bijzonder is dat Baan E-Enterprise de gehele waardeketen omvat: personeel, zakenpartners, wederverkopers, leveranciers en verschillende groepen klanten.

Minister Jorritsma toonde zich onder de indruk van de gedemonstreerde mogelijkheden van e-business. "Het blijkt eens te meer dat e-business een grote impact zal hebben op de manier waarop bedrijven onderling zakendoen, en de manier waarop zij hun producten en diensten verkopen aan de consument. Als wij met ons allen de kansen die e-business biedt goed benutten, kan het bovendien een enorme impuls betekenen voor de Nederlandse economie als geheel. Het begrip Nederland Distributieland kan in deze context een wereldwijde betekenis krijgen, als grote bedrijven als Baan e-business oplossingen bieden. De rol van de overheid is de juiste randvoorwaarden te scheppen. Het ministerie van Economische Zaken doet dat onder meer via het Twinning-concept."

"Internet en e-business-technologie maken het mogelijk dat regionale bedrijven zich op de wereldmarkt kunnen manifesteren, en zijn daarmee een belangrijke aanjager van economische groei", aldus bestuursvoorzitter en CEO Mary Coleman van Baan Company. "Door de combinatie van steun vanuit Den Haag en onze eigen R&D-inspanningen kan Nederland een mainport worden voor mondiale e-business."

Baan Company
Het in 1978 opgerichte Baan Company (Nasdaq: BAANF; Ase: BAAN) levert wereldwijd bedrijfsoplossingen. Het product- en dienstenaanbod van Baan Company bestaat uit geïntegreerde services en op componenten gebaseerde applicaties, die de gehele 'value chain' van ondernemingen bestrijken; zo levert Baan applicaties voor e-commerce, Customer Relationship Management, Enterprise Resource Planning, Supply Chain Management en Corporate Knowledge Management. De oplossingen van Baan Company, geïmplementeerd op meer dan 13.000 customer sites wereldwijd, dragen bij aan strategische groei, verbetering van bedrijfsprocessen, meer flexibiliteit en minder complexiteit.

Baan Company heeft een hoofdkantoor in zowel Nederland (Barneveld) als de VS (Herndon, Virginia). Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.baan.com.

###

Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud.

Voor meer informatie:
Mirjam Jonker (namens Baan Company)
T: 020 487 4000: (press@baan.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie