Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag Open Dag Hogeschool IJselland

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hogeschool IJselland hield zaterdag 6 november de eerste Open Dag van het schooljaar.

Schaaksimultaan tijdens Open Dag IJselland

Naast de uitgebreide studievoorlichting over de vele bestaande en nieuwe opleidingsmogelijkheden van de hogeschool, de IJselland Brede Propedeuse voor scholieren die zich willen oriënteren, en het uitgebreide aanbod van studenten-voorzieningen, vindt er in de kantine van het gebouw een simultaanschaak - toernooi plaats, georganiseerd door het Deventer Schaakgenootschap 'Pallas'. In de hal van het gebouw zullen 'living statues' aandacht vragen voor het MEC, het Materials Education Centre.

Het Deventer Schaakgenootschap 'Pallas'

Dit jaar viert 'Pallas' het 150-jarig bestaan. Het genootschap is daarmee de oudste sportvereniging van Deventer. Een van de activiteiten die de vereniging ter gelegenheid van dit jubileum organiseert, is de schaaksimultaan, die tijdens de IJselland Open Dag plaats vindt. IJselland treedt, na de geslaagde record- poging simultaan- schaken door Bas van Roosmalen tijdens een vorige Open Dag, graag op als gastheer en sponsor van 'Pallas'. Bezoekers van de Open Dag en genodigden van Pallas kunnen het opnemen tegen Internationaal Grootmeester John van der Wiel en natuurlijk weer Bas van Roosmalen.

Het Materials Education Centre (MEC)

De IJselland-opleiding Milieugerichte Materiaaltechnologie maakt vanaf het onlangs gestarte collegejaar deel uit van het Materials Education Centre, een samenwerking tussen Hogeschool IJselland en Hogeschool Enschede. In dit nieuwe centrum zijn de IJselland-opleiding en de richting CT/Materiaalbescherming van Hogeschool Enschede samengevoegd.

Open Dag

Naast de gebruikelijke voorlichtingsronden van de hoge-school zijn op de Open Dag aanwezig:

De IBG (Studiefinanciering), de Open Universiteit, de Stichting Studentenhuisvesting, Stud Radio, stichting studentsport Deventer en diverse studentenverenigingen.

De Hogeschool richt zich met deze Open Dag op diverse categorieën bezoe-kers: de leerlingen van middelbare scho-len die dit jaar examen doen en nog niet besloten hebben waar naar toe te gaan èn die scholieren die volgend school-jaar pas examen doen en zich nu al aan het oriënteren zijn. Daarnaast is er ook voor belangstellenden voor deeltijd (avond)-studies informatie beschikbaar. Degenen die geen keus kunnen maken, kunnen informatie krijgen over de unieke mogelijkheid van de IJselland Brede Propedeuse.

Deventer gastvrije studentenstad

Bij goed studeren hoort een plezierige studie-omgeving. Hogeschool IJselland biedt die omgeving: het moder-ne gebouw met faciliteiten als een restaurant, boekwin-kel, pc-shop, geldautomaat, e-mail-aansluiting, HBO-JobSer-vice, informatiecentrum enz. Daarnaast is de stad Deventer nog eens een aantrekkelij-ke plaats voor studenten. Dat geldt zowel voor degenen die er (gaan) wonen als voor degenen die met het openbaar vervoer naar de uit-stekend bereikbare hogeschool vlakbij het station gaan. Deventer biedt goedkope kamers, leuke cafeetjes, studen-tensport en studenten-verenigingen. Terecht noemt Deven-ter zich Gastvrije Hanzestad, ook voor studen-ten.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts Telefoon (0570) - 66 31 20 Fax (0570) - 66 35 22 Email (Communicatie@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie