Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingenvervoer Emmen en Coevorden gegund aan Taxi Seubers

Datum nieuwsfeit: 08-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Taxi Seubers te Zweeloo nieuwe
vervoerder leerlingenvervoer
gemeenten Emmen en Coevorden

De colleges van B&W van Emmen en Coevorden hebben gisteren besloten het leerlingenvervoer in beide gemeenten te gunnen aan taxibedrijf Seubers in Zweeloo. De gunning is tot stand gekomen door middel van (verplichte) Europese aanbesteding hetgeen inhoudt dat in principe alle vervoerders konden inschrijven. Taxibedrijf Seubers kwam als gunstigste aanbieder uit de bus. Andere aanbieders waren de bedrijven Lanting, Arriva en Connexxion. Het contract van beide gemeenten met Taxibedrijf Seubers loopt 3 jaren, dus tot en met 2002.

Dit doet zij in het kader van de Dag van de Kunstuitleen, die 6 november plaatsvindt. Het landelijke thema van deze dag is 'De keuze van de Kamer'. Leden van de Eerste en Tweede Kamer kiezen een werk uit de collectie van de kunstuitleen in hun woonplaats. Deze werken worden in Den Haag geëxposeerd.

Emmen heeft voor de eigen gemeente bij de weging van de aanbiedingen -die overigens aan stringente Europese vormeisen dienden te voldoen- vooral gekeken naar de verhouding tussen de kwaliteit van het vervoersplan en de prijs. Het vervoersplan van Seubers is gebaseerd op meer, kleinere en betere vervoersmiddelen, d.w.z. taxi's en kleine busjes, waardoor het reizen met 'grote' bussen wordt teruggedrongen.

Tot nu toe werd het leerlingenvervoer uitgevoerd door de firma Lanting in Klazienaveen. De gemeente spreekt haar waardering uit voor de wijze waarop de firma Lanting dit de afgelopen periode heeft gedaan.

Binnen de begroting van Emmen levert de gunning aan Taxibedrijf Seubers na plussen en minnen van wegvallende inkomsten en nog openstaande taakstellende bezuinigingen, per saldo een voordeel op van f.500.000,--. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de algemene middelen. Niettemin zal voor het leerlingenvervoer jaarlijks in de begroting een bedrag opgenomen worden van f
1.412.000,--.

Voor meer informatie over de gemeente Emmen kunt u contact opnemen met de heer G. Grevink, afdeling Communicatie, telefoon. (0591) - 68 55 28. Voor informatie door de gemeente Coevorden kunt u contact opnemen met de heer J. Wortelboer, telefoon 0524-598728

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie