Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Big-Brother Bart krijgt hulp bij stoppen met roken

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STIVORO PERSBERICHT

Verschenen 9 november 1999

'Big-Brother Bart krijgt hulp bij stoppoging'

Dat Kan Ik Ook! gesteund door Big-Brother

Den Haag, 9 november 1999 -- 'Big Brother Bart' is gestopt met roken. Daarmee steunt hij zonder dat hij het weet de recordpoging 'Dat Kan Ik Ook'. Gisteren liet Bart voor het oog van de camera's zien hoe hij, in het bijzijn van zijn maten Maurice en Ruud, zijn laatste shagje oprookte. Als reactie stuurde 'Dat Kan Ik Ook' hem het speciale ondersteuningspakket toe. Jammer is dat Bart niet kan bellen met de speciale hulplijn (0900-9390). "Dat Kan Ik Ook' is in ieder geval heel blij met de stoppoging van Bart. Het zal een voorbeeld zijn en tegelijk een steun voor rokers die de immens populaire serie volgen en ook willen stoppen met roken.

Bart was al langer aan het speculeren over het stoppen-met-roken. Toen het gisteren dan eindelijk zo ver was is er direct een ondersteuningspakket naar hem opgestuurd. Het pakket bestaat onder andere uit een advies op maat en wordt gebruikt voor kandidaten die meedoen aan de recordpoging 'Dat Kan Ik Ook'. Een speciale stoppen-met-roken-actie op de rand van het nieuwe millennium, ondersteunt rokers bij hun stoppoging.

De actie 'Dat Kan Ik Ook' genaamd wordt gevoerd in de vorm van een recordpoging. Gebleken is dat iedere jaarwisseling circa 150.000 mensen zich voornemen te stoppen met roken. Met de eeuw- en millenniumwisseling in het verschiet moeten dat er makkelijk twee maal zoveel kunnen zijn.

Recordpoging
Nederland telt momenteel ruim 4 miljoen rokers. Bekend is dat veel rokers graag willen stoppen, maar een stoppoging steeds weer uitstellen. De combinatie van een grootschalige actie, professionele ondersteuning en een recordpoging rond een eeuwwisseling moet zoveel mogelijk rokers motiveren om op 1 januari 2000 te stoppen met roken. Via NIPO-onderzoek wordt wetenschappelijk gemeten hoeveel rokers van plan zijn een stoppoging te ondernemen en hoeveel dat ook werkelijk hebben gedaan op 1 januari.

Gezamenlijk initiatief
De millenniumactie 'Dat Kan Ik Ook" is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) die dit jaar 50 jaar bestaat en de Stichting Volksgezondheid en Roken die dit jaar 25 jaar bestaat.

website Dat Kan Ik Ook!

In het laatste bulletin van StivoroVisie Jaargang 4 / nummer 3 - september 1999 vindt u meer informatie over 'Dat Kan Ik Ook!'

Dit is een Acrobat Reader® bestand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie