Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/09/99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag, 9 november 1999

Dagelijkse persberichten stad Groningen/Haren

Mannen aangehouden na getuigenoproep
De politie heeft het onderzoek naar een ernstige mishandeling van een 24-jarige man uit Groningen afgerond. Een getuigenoproep op 29 oktober leidde tot de aanhouding eind vorige week van de twee daders. De mannen, 20 en 21 jaar, zijn afkomstig uit Groningen en hebben inmiddels bekend.
Het slachtoffer werd op maandagavond 25 oktober even na zes uur op het Gedempte Zuiderdiep door twee mannen van zijn fiets geslagen. Toen hij weer wilde gaan staan, eisten de beide verdachten geld. Nadat bleek dat hij geen geld bij zich had werd hij wederom diverse malen geschopt en geslagen. Hierna maakten beide mannen zich uit de voeten. Het slachtoffer liep door de mishandeling een gebroken kaak en een gescheurde oorschelp op.

Man vernielt winkelruit
Een 32-jarige man zonder bekende verblijfplaats is gisteravond aangehouden voor het vernielen van een winkelruit aan de Oosterstraat in de stad. Hij gooide een fiets tegen de ruit die daardoor brak. Hij gaf aan dat hij onderdak wilde en daardoor tot zijn daad kwam. De man is ingesloten aan het politiebureau.

Alcomobiliste rijdt door
Een 47-jarige automobiliste uit Groningen is gisteravond aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een routinecontrole op de Paterswoldseweg negeerde ze een stopteken, waarna de politie een korte achtervolging instelde. Ter hoogte van de Verzetsstrijderslaan werd ze vervolgens staande gehouden waar bleek dat ze alcohol had gedronken. Onderzoek aan het politiebureau wees uit, dat ze 0,8 promille in haar bloed had. Ze kreeg een transactie van 900 gulden aangeboden, alsmede een rijverbod van 3 uren.

Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Pleiadenlaan in Groningen werden gisteravond 2370 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 60 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u waar maximaal 70 was toegestaan.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie