Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming hoogleraar Informatica Open Universiteit

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ORDINA BEHEER NV

www.ordina.nl

benoeming Joosten tot hoogleraar

PERSBERICHT

Joosten benoemd tot hoogleraar aan Open Universiteit Nederland

Utrecht, 9 november 1999 Vandaag is Dr.Ir. Stef Joosten (40) benoemd tot hoogleraar aan de Open Universiteit Nederland. Hij bekleedt één dag per week de leerstoel 'Informatica' met als bijzonder aandachtsgebied bedrijfsinformatietechnologie. Joosten promoveerde in 1989 in de toepassing van functionele programmeertalen. In 1994 verscheen onder zijn leiding de research monograph 'An emperical study about the practice of workflow management'. Verder heeft hij gewerkt aan een fundamentele theorie over bedrijfsprocessen en workflow en was hij als associate professor verbonden aan de Georgia State University te Atlanta USA.

Joosten is algemeen directeur van Anaxagoras Procesarchitecten, onderdeel van Ordina. Anaxagoras is gespecialiseerd in het adviseren van financiële instellingen bij de verbetering van processen die samenhangen met business en automatisering. De organisatie richt zich op banken, verzekeraars en pensioenfondsen en slaat de brug tussen bedrijfskunde en automatisering. Anaxagoras is in 1996 geboren uit het Jonge Ondernemers Plaatsen-programma, een initiatief van Ordina om startende, kansrijke bedrijven te ondersteunen.

Over Ordina
Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT). De organisatie, opgericht in 1973, telt momenteel ruim 2.800 medewerkers. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business-consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en beheer, applicatie-ontwikkeling en

-beheer en het ontwikkelen van embedded software.

Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken.

Het aandeel Ordina Beheer NV is genoteerd aan de AEX-Effectenbeurs en is opgenomen in de Amsterdamse Midkap-Index.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie