Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw kantoren en appartementen in centrum Leiden

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht
4 november 1999
Feestelijke start bouw kantoren en appartementen in het centrum van Leiden

Leiden - De heer Tj. van Rij, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Leiden, zal op dinsdag 9 november het startsein geven voor de bouw van kantoren en appartementen in het centrum van Leiden. Dit combinatieproject is onderdeel van het 'Leiden Centraal Project' voor de ontwikkeling van de stationslocatie.

Het kantoor- en appartementencomplex is ontwikkeld door HBG Vastgoed bv in samenwerking met de gemeente Leiden. Het complex bestaat uit twee deelprojecten: het kantoorgedeelte 'Leidse Hoofd' en het daarboven gesitueerde appartementengebouw 'De Kijker'.

'Leidse Hoofd' biedt 6.400 m2 kantoorruimte, verdeeld over drie verdiepingen. De kantoren hebben een oppervlakte vanaf 410 m2 en beschikken over eigen parkeerruimte in de garage. Bovendien zijn op de begane grond ruimtes beschikbaar voor commerciële doeleinden. Bij de ontwikkeling van de kantoren is veel aandacht besteed aan goede arbeidsomstandigheden. Dit komt onder meer tot uitdrukking in een inpandige fietsenstalling, moderne personenliften en verlaagde akoestische systeemplafonds met beeldschermvriendelijke verlichtingselementen.

Het appartementengebouw omvat 44 luxe appartementen, bestaande uit twintig drie-kamer-, 22 vier-kamer-appartementen en twee penthouses. Aan de achterzijde van het gebouw is een parkeergarage met eigen parkeerplaatsen gesitueerd. Op de begane grond bevindt zich voor de bewoners een gemeenschappelijke fietsenberging. Bovendien beschikken de bewoners over eigen bergingen op de vierde verdieping. De eerste woonlaag van het appartementengebouw ligt op de vijfde verdieping.

Alle appartementen zijn georiënteerd op de zon met op de zuid-westgevel een ruim balkon. Naast het luxe afwerkingniveau beschikken de penthouses over een riant dakterras van circa 32 m2.

Zowel de appartementen als de kantoren zijn ontworpen door Atelier Pro te Den Haag. De uitvoering is in handen van HBG Woningbouw bv en HBG Utiliteitsbouw bv. HBG levert de kantoren en appartementen naar verwachting medio 2001 op.

HBG Vastgoed bv, HBG Woningbouw bv en HBG Utiliteitsbouw bv maken deel uit van HBG Bouw en Vastgoed bv, een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie