Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht zoekt munitie vanuit de lucht

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:Luchtmacht zoekt munitie vanuit de lucht

DV/PB124/99 Den Haag, 9 november 1999

Twee F-16 jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht zullen vanmiddag een aantal vluchten uitvoeren tussen Norg en Assen (Drenthe). Daarbij zal met speciale fotoapparatuur gezocht worden naar in de grond aanwezige munitie.

De inzet van de vliegtuigen vindt plaats op verzoek van de gemeente Noorderveld en maakt deel uit van een speurtocht naar mogelijke munitieverzamelplaatsen bij het vroegere vliegveld Peest. Het vermoeden bestaat dat hier na de Tweede Wereldoorlog munitie in bomkraters is achtergelaten.

De beide F-16's, afkomstig van het 306-Fotoverkenningssquadron van de luchtmacht op de vliegbasis Volkel, voeren hun vluchten uit op verschillende hoogtes en zullen daarbij ook lager vliegen dan gebruikelijk. Voor het maken van de opnamen beschikken de toestellen zowel over gewone als infra-rood camera's.

09 nov 99 14:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie