Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft Office Online in V.S. beschikbaar via Internet

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Office Online: werken met Microsoft Office 2000 via Web-verbinding

Kantoorsuite in de Verenigde Staten nu breed beschikbaar via Internet

Schiphol-Rijk/Brussel, 9 november 1999 - Microsoft kondigt Microsoft Office Online aan, een nieuw programma dat klanten de mogelijkheid biedt te werken met de Office kantoorapplicatiereeks via een Internet-verbinding. Office Online wordt als 'Internet-hosted service'-pilot-programma in de Verenigde Staten aangeboden via de Microsoft bCentral website en via de websites van geselecteerde partners. Het gebruik van Office-programma's via een online-webverbinding is bedoeld voor kenniswerkers die de beschikking willen hebben over de laatste technologie en product-updates. Microsoft richt zich met Office Online ook op bedrijven die de IT-kosten willen verminderen en maandelijks een vast bedrag willen betalen voor het gebruik van software. Dit programma zal vooralsnog niet in de Benelux worden aangeboden en naar verwachting pas in 2000 ook lokaal worden geïmplementeerd.

Office Online wordt aangeboden via Internet Service Providers (ISP's), Applicatie Service Providers (ASP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaronder Micron, Qwest Communications International, TeleComputing, USI en verschillende andere partners. Vandaag hebben zij eveneens de Office Online-services geannonceerd. Sommige van deze diensten zijn al beschikbaar, andere worden in de komende maanden geïntroduceerd. "Het leveren van softwareservice is een nieuwe golfbeweging op het web en Microsoft wil hier een vooraanstaande rol in spelen. Office Online is een belangrijke stap in deze richting," stelt Bob Muglia, senior vice-president van Microsoft. "Het Office Online pilot-programma maakt het ons mogelijk Office 2000 op een nieuwe manier aan te bieden. Tegelijkertijd verschaft het ons belangrijke informatie over deze opkomende markt."

Positionering
Van de Microsoft Office-productlijn zijn tot op heden meer dan honderd miljoen licenties verkocht. Daardoor is deze software bij talloze gebruikers bekend en is deze suite het ontwikkelplatform-bij-uitstek voor miljoenen ontwikkelaars geworden. Office is op een brede reeks hardware te gebruiken, uiteenlopend van op Windows CE gebaseerde handpalm-computers tot krachtige bedrijfsservers. Office Online bouwt op deze sterke punten voort en maakt gebruik van de bestaande trainingsprogramma's en infrastructuur. Daardoor ontstaat een beter te beheren functionaliteit, bijvoorbeeld voor gebruikers in bijkantoren die het zonder IT-ondersteuning moeten stellen.

Ook kleine bedrijven die om economische reden (nog) niet tot de aanschaf van applicaties willen overgaan, of klanten met variërende applicatiebehoeften, hebben baat bij deze ontwikkeling. Hoewel de meeste klanten naar verwachting gebruik zullen blijven maken van de traditionele desktopversie van Office 2000, biedt Office Online vooral gebruikers met tijdelijke of wisselende computerbehoeften een nieuwe mogelijkheid de Windows Desktop- en Office-toepassingen via een simpele Internetverbinding te benaderen.

Windows Terminal Services
De Office Online-partners zullen het programma aan hun klanten leveren via Windows Terminal Services. Deze diensten bieden via terminalemulatie aan uiteenlopende klanten de bekende Windows-interface en applicatiefunctionaliteit. Sinds de release van Office 97 hebben bedrijven deze suite via de Windows Terminal Server en over zakelijke of private netwerken gebruikt. Met Office Online kunnen klanten nu hun Windows-desktop en Office-toepassingen benaderen door via een Internetverbinding contact te leggen met een Windows Terminal Server waarop Office 2000 draait.

Office-applicaties
Office Online biedt de bekende en toonaangevende Microsoft Office-applicaties, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Access, FrontPage en Outlook. Ook biedt Office Online een aantal krachtige services, zoals het opslaan van Office-instellingen en het benaderen van een door de gebruiker aangepaste versie van Office via uiteenlopende apparatuur, waaronder op Windows CE gebaseerde handpalm computers of laptops. Office Online beschikt over de potentie om de IT-kosten te verminderen. Het stelt klanten ook in de gelegenheid van de nieuwste versies van Office gebruik te maken en over de laatste product-updates te beschikken, zoals recente antivirus-software. Voor het gebruik van deze services wordt maandelijks een bedrag in rekening gebracht.

Ondersteuning
Office Online zal worden geleverd via de Microsoft bCentral Website, een Web-portal die specifiek in het leven is geroepen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en groeiende bedrijven. bCentral biedt een suite van veelomvattende en geïntegreerde services om groeiende bedrijven te helpen optimaal van Internet gebruik te maken ter verbetering van hun bedrijfsvoering.
De Microsoft bCentral Website biedt services op drie hoofdgebieden:
* het starten van een online bedrijf via een Internet-verbinding en het ontwikkeling van een website;

* het bedrijven van online promotie en marketing om nieuwe klanten te werven;

* effectiever ondernemen.
De diensten op bCentral Office Online zijn gericht op kleine bedrijven die over de volledige functionaliteit van Office willen beschikken, maar die de technologie willen uitbesteden en de managementkosten willen verminderen.

Deelnemers
De deelnemers van Office Online zijn samengesteld uit toonaangevende ISP's, ASP's en OEM's. Elke partner zal gespecialiseerde diensten bieden, gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Hun Office Online-services zullen in het verlengde liggen van de services die deze partners momenteel al aanbieden, zoals hosting van websites, data-opslag, netwerkmanagement en klantenondersteuning. De Office Online-partners zullen hun eigen prijzen en het moment van beschikbaarheid van iedere service vaststellen. Een aantal Office Online pilot-partners zal als onderdeel van hun 'hosted' services, naast Microsoft Office, ook Microsoft Exchange aanbieden, waardoor een volledige functionaliteit voor kennismanagement ontstaat. De partners in het Office Online-aanbod zijn TeleComputing, FutureLink, Micron, Interland Incorporated, USI en Qwest Communications International. Meer informatie over deze aankondiging en verwijzingen naar de persberichten van de partners zijn te vinden op het Web onder www.microsoft.com/office/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 - 704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows en Windows NT zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie