Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft Office Online in V.S. beschikbaar via Internet

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Office Online: werken met Microsoft Office 2000 via Web-verbinding

Kantoorsuite in de Verenigde Staten nu breed beschikbaar via Internet

Schiphol-Rijk/Brussel, 9 november 1999 - Microsoft kondigt Microsoft Office Online aan, een nieuw programma dat klanten de mogelijkheid biedt te werken met de Office kantoorapplicatiereeks via een Internet-verbinding. Office Online wordt als 'Internet-hosted service'-pilot-programma in de Verenigde Staten aangeboden via de Microsoft bCentral website en via de websites van geselecteerde partners. Het gebruik van Office-programma's via een online-webverbinding is bedoeld voor kenniswerkers die de beschikking willen hebben over de laatste technologie en product-updates. Microsoft richt zich met Office Online ook op bedrijven die de IT-kosten willen verminderen en maandelijks een vast bedrag willen betalen voor het gebruik van software. Dit programma zal vooralsnog niet in de Benelux worden aangeboden en naar verwachting pas in 2000 ook lokaal worden geïmplementeerd.

Office Online wordt aangeboden via Internet Service Providers (ISP's), Applicatie Service Providers (ASP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaronder Micron, Qwest Communications International, TeleComputing, USI en verschillende andere partners. Vandaag hebben zij eveneens de Office Online-services geannonceerd. Sommige van deze diensten zijn al beschikbaar, andere worden in de komende maanden geïntroduceerd. "Het leveren van softwareservice is een nieuwe golfbeweging op het web en Microsoft wil hier een vooraanstaande rol in spelen. Office Online is een belangrijke stap in deze richting," stelt Bob Muglia, senior vice-president van Microsoft. "Het Office Online pilot-programma maakt het ons mogelijk Office 2000 op een nieuwe manier aan te bieden. Tegelijkertijd verschaft het ons belangrijke informatie over deze opkomende markt."

Positionering
Van de Microsoft Office-productlijn zijn tot op heden meer dan honderd miljoen licenties verkocht. Daardoor is deze software bij talloze gebruikers bekend en is deze suite het ontwikkelplatform-bij-uitstek voor miljoenen ontwikkelaars geworden. Office is op een brede reeks hardware te gebruiken, uiteenlopend van op Windows CE gebaseerde handpalm-computers tot krachtige bedrijfsservers. Office Online bouwt op deze sterke punten voort en maakt gebruik van de bestaande trainingsprogramma's en infrastructuur. Daardoor ontstaat een beter te beheren functionaliteit, bijvoorbeeld voor gebruikers in bijkantoren die het zonder IT-ondersteuning moeten stellen.

Ook kleine bedrijven die om economische reden (nog) niet tot de aanschaf van applicaties willen overgaan, of klanten met variërende applicatiebehoeften, hebben baat bij deze ontwikkeling. Hoewel de meeste klanten naar verwachting gebruik zullen blijven maken van de traditionele desktopversie van Office 2000, biedt Office Online vooral gebruikers met tijdelijke of wisselende computerbehoeften een nieuwe mogelijkheid de Windows Desktop- en Office-toepassingen via een simpele Internetverbinding te benaderen.

Windows Terminal Services
De Office Online-partners zullen het programma aan hun klanten leveren via Windows Terminal Services. Deze diensten bieden via terminalemulatie aan uiteenlopende klanten de bekende Windows-interface en applicatiefunctionaliteit. Sinds de release van Office 97 hebben bedrijven deze suite via de Windows Terminal Server en over zakelijke of private netwerken gebruikt. Met Office Online kunnen klanten nu hun Windows-desktop en Office-toepassingen benaderen door via een Internetverbinding contact te leggen met een Windows Terminal Server waarop Office 2000 draait.

Office-applicaties
Office Online biedt de bekende en toonaangevende Microsoft Office-applicaties, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Access, FrontPage en Outlook. Ook biedt Office Online een aantal krachtige services, zoals het opslaan van Office-instellingen en het benaderen van een door de gebruiker aangepaste versie van Office via uiteenlopende apparatuur, waaronder op Windows CE gebaseerde handpalm computers of laptops. Office Online beschikt over de potentie om de IT-kosten te verminderen. Het stelt klanten ook in de gelegenheid van de nieuwste versies van Office gebruik te maken en over de laatste product-updates te beschikken, zoals recente antivirus-software. Voor het gebruik van deze services wordt maandelijks een bedrag in rekening gebracht.

Ondersteuning
Office Online zal worden geleverd via de Microsoft bCentral Website, een Web-portal die specifiek in het leven is geroepen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en groeiende bedrijven. bCentral biedt een suite van veelomvattende en geïntegreerde services om groeiende bedrijven te helpen optimaal van Internet gebruik te maken ter verbetering van hun bedrijfsvoering.
De Microsoft bCentral Website biedt services op drie hoofdgebieden:
* het starten van een online bedrijf via een Internet-verbinding en het ontwikkeling van een website;

* het bedrijven van online promotie en marketing om nieuwe klanten te werven;

* effectiever ondernemen.
De diensten op bCentral Office Online zijn gericht op kleine bedrijven die over de volledige functionaliteit van Office willen beschikken, maar die de technologie willen uitbesteden en de managementkosten willen verminderen.

Deelnemers
De deelnemers van Office Online zijn samengesteld uit toonaangevende ISP's, ASP's en OEM's. Elke partner zal gespecialiseerde diensten bieden, gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Hun Office Online-services zullen in het verlengde liggen van de services die deze partners momenteel al aanbieden, zoals hosting van websites, data-opslag, netwerkmanagement en klantenondersteuning. De Office Online-partners zullen hun eigen prijzen en het moment van beschikbaarheid van iedere service vaststellen. Een aantal Office Online pilot-partners zal als onderdeel van hun 'hosted' services, naast Microsoft Office, ook Microsoft Exchange aanbieden, waardoor een volledige functionaliteit voor kennismanagement ontstaat. De partners in het Office Online-aanbod zijn TeleComputing, FutureLink, Micron, Interland Incorporated, USI en Qwest Communications International. Meer informatie over deze aankondiging en verwijzingen naar de persberichten van de partners zijn te vinden op het Web onder www.microsoft.com/office/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 - 704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows en Windows NT zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...