Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regionaal Meld en Coördinatiepunt Noord Groningen succesvol

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

09-11-1999

Regionaal Meld en Coördinatiepunt Noord Groningen succesvol

Uit de effectrapportage van het Regionaal Meld en Coordinatiepunt Noord Groningen blijkt dat het aantal herplaatste voortijdige schoolverlaters fors is gestegen in 1999.

Schoolverlaten staat midden in de belangstelling. Veel aandacht hiervoor wordt gevraagd door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. Sinds 5 jaar registreert en coördineert de gemeente Delfzijl, namens de gemeenten in Noord Groningen de herplaatsingen van voortijdige schoolverlaters. In de effectrapportage, die op 01-11-1999 bij het ministerie van onderwijs, cultuur en welzijn is ingediend wordt de voortgang beschreven van het verloop van het terugdringen van de school-verlaters in de regio Noord Groningen.

In het afgelopen schooljaar hebben in de regio Noord Groningen 541 jongeren tussen de 15 en 22 jaar de school voortijdig verlaten. In totaal zijn hiervan 336 herplaatst naar een opleiding of een combinatie van opleiding en werken. Het percentage herplaatste voortijdige schoolverlaters is derhalve 62%. Ter vergelijking: in het jaar daaraan voorafgaande bedroeg dit percentage nog 36 %. Niet alleen de meldingen van verzuim zijn beter verlopen, maar ook krijgt het RMC steeds meer aandacht en bekendheid binnen met name de scholen.

In totaal genieten in de regio Noord Groningen een kleine 11.000 jongeren scholing.

Verschillende instanties, zoals de schoolmentoren, arbeidsvoorziening, trajectbegeleiders risicoleerlingen en WIW-instellingen, leerplichtambtenaren, jeugdhulpverleners enzovoort hebben meegewerkt aan deze herplaatsingen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mw. G.A. Smidts, telefoon 0596-639335.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie