Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksluchtvaartdienst gereorganiseerd

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MINVenW: Rijksluchtvaartdienst gereorganiseerd

RIJKSLUCHTVAARTDIENST GEREORGANISEERD

De Rijksluchtvaartdienst (RLD) zal in zijn huidige vorm verdwijnen. De organisatie wordt opgesplitst in drie nieuwe onderdelen. Het betreft een beleidseenheid, een uitvoeringseenheid en een handhavingseenheid.
Bij het ontwerp van deze nieuwe organisatiestructuur is ervan uitgegaan dat de drie eenheden helemaal zelfstandig moeten zijn en dat uitvoering en handhaving hun werk ook nog eens onafhankelijk van het beleid moet kunnen uitvoeren. Uitvoering en handhaving zullen deel uitmaken van de nieuw te vormen Inspectie Verkeer en Waterstaat. Belangrijke doelen van de reorganisatie zijn functiescheiding, een grotere openheid en een hogere kwaliteit van de overheidsorganisatie. De Directeur-Generaal van de RLD, mr. W. de Boer, heeft dit vanmiddag aan het personeel van de RLD bekendgemaakt. De nieuwe organisatie binnen het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat naar verwachting op 1 april 2000 van start.

De nieuwe beleidseenheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van strategisch en integraal beleid voor de luchtvaart. De uitvoeringseenheid (Nederlandse Luchtvaart Autoriteit) is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid. Het gaat hierbij om vergunningverlening (inclusief erkenning, brevettering, certificering) en uitvoeringsregelgeving. De handhavingseenheid richt zich op het constateren van normoverschrijdingen en het nemen van bijbehorende maatregelen (repressief toezicht) en is verantwoordelijk voor alle bestuursrechtelijke handhaving op luchtvaartgebied. Doelstelling van de handhavingseenheid is het bijdragen aan een in alle aspecten duurzaam luchtvaartsysteem en het bevorderen van publieksvertrouwen.

De reorganisatie leidt niet tot gedwongen ontslagen. De reorganisatie hangt samen met de opvatting van het kabinet dat de luchtvaart behandeld moet worden als andere sectoren in de economie en het streven naar een ontvlechting van de bestuurlijke verhoudingen in de luchtvaart.

Robert Wester, 070 3517343

09 nov 99 17:04

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie