Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inventarisatie Stedelijke Vernieuwing Drenthe

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Inventarisatie Stedelijke Vernieuwing
De twaalf Drentse gemeenten hebben in totaal voor 126 wijken plannen voor stedelijke vernieuwingsactiviteiten. De prioriteit van de gemeenten ligt vooral bij herstructurering van woningen: sloop, vervangende nieuwbouw, woningverbetering en verkoop van huurwoningen. Daar ligt ook het accent van de voorgenomen investeringen. Gemeenten plannen de herstructurering van woningen meestal in combinatie met de verbetering van de woonomgeving, inclusief de infrastructuur (verkeersveiligheid en parkeermogelijkheden). Daarnaast zijn er ook plannen voor de verbetering van voorzieningen en voor investeringen in bedrijvigheid en milieu. Dit blijkt uit de globale inventarisatie Stedelijke Vernieuwing die de provincie samen met de gemeenten heeft uitgevoerd. Deze inventarisatie is, net als het POP en het Kompas voor het Noorden, een bouwsteen voor de provincie om de stimuleringsbijdragen voor stedelijke vernieuwing (ISV) van het rijk te verdelen.
De gemeenten en de provincie staan de komende jaren voor de taak om de verbetering van woon- en werkomgevingen integraal aan te pakken. De gemeenten hebben hierbij het voortouw. Zij hebben de verantwoordelijkheid om in samenwerking met bewoners, woningcorporaties, projectontwikkelaars, beleggers en andere belanghebbenden lokale plannen te maken. Dat doen ze op basis van een samenhangende visie. Voor de uitvoering van de plannen stelt het rijk een stimuleringsbudget beschikbaar. Emmen ontvangt hieruit als enige rechtstreekse gemeente in Drenthe ca. 7,9 miljoen gulden. De provincie zorgt voor de verdeling van bijna 25 miljoen gulden over de zogeheten niet-rechtstreekse gemeenten. Binnenkort zullen GS hiervoor een concept-verdeelverordening en een beleidsnotitie vaststellen.
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie