Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje opent lesgebouw vliegbasis in Woensdrecht

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Persberichten

09/11/99 Prins van Oranje opent lesgebouw school luchtmacht vliegbasis in Woensdrecht

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent op dinsdagmiddag 9 november 1999 in Woensdrecht het nieuwe 'lesgebouw 85' van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht (KMSL Vlb Wdt). In het kader van de defensienota 1991 is besloten de vijf scholen van de luchtmacht samen te voegen tot één opleidingscentrum in Woensdrecht. Met de opening van deze nieuwbouw is dit project voltooid.

Het nieuwe 'lesgebouw 85' telt twee verdiepingen en een praktijkhangar voor vier vliegtuigen. Dit maakt het mogelijk de theorie, onderwezen in de leslokalen, direct in de praktijk te brengen in de praktijkhangar, waar drie F-16 jachtvliegtuigen en een helikopter als 'lesmateriaal' aanwezig zijn.

Binnen het Ressort Opleidingen beschikt de KMSL Vlb Wdt over vier opleidingssquadrons die samen 188 verschillende opleidingen in eigen beheer verzorgen. Het no. 130 Militaire Opleidingen (MO) Squadron, het no. 131 Elementaire Militaire Vlieger Opleidings (EMVO) Squadron, het no. 132 Didactiek, Militair Leiderschap en Opleidingen (DMLO) Squadron en het no. 133 Elektronische en Technische Opleidingen (ETO) Squadron.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie