Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar invloed biologische voeding op gezondheid

Datum nieuwsfeit: 09-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT November 1999

HET GELUK VAN MENS EN DIER

Gezondheid is een belangrijke faktor voor het geluk van mensen en dieren. Om duidelijkheid te krijgen over de invloed van biologische voeding op de gezondheid, heeft de Europese Commissie opdracht gegeven aan TNO-Voeding, Rikilt-DLO en Control Union Nederland hiernaar onderzoek te verrichten. Voor het geluk van dieren wil de Utrechtse hoogleraar Jos Noordhuizen aan de slag gaan.

Gezonde voeding voor mensen

De opdracht van de Europese Commissie wordt uitgevoerd door in acht Europese landen conventioneel voedsel te vergelijken met biologische voeding. Binnen dit onderzoek kijkt TNO-Voeding naar de categorieën groente, fruit, eieren, kip, (bier+koffie+thee), olijfolie en speciale produkten. Rikilt-DLO houdt zich bezig met zuivel en Control Union Nederland vergelijkt gangbare granen met EKO-granen.

Gezonde voeding voor dieren

De Universiteit van Utrecht verwacht dat de diergezondheid bij EKO-melkveehouderijen gemiddeld beter is dan bij reguliere bedrijven. Dit zou betekenen dat ook de koeien beter af zijn bij een biologische melkproduktie. Door de uitgebalanceerde voeding in de biologische melkveehouderij verwacht de Utrechtse hoogleraar Jos Noordhuizen een gemiddeld lager aantal mastitisgevallen en voedingsstoornissen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie