Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociale Zaken hernieuwt samenwerking met Hongarije

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

10 november 1999 Nr. 99/204

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hernieuwt samenwerking met Hongarije

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hernieuwt de samenwerking met het ministerie van Sociale- en Gezinszaken van Hongarije. De samenwerking heeft vooral betrekking op de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarkt- en sociaal beleid, arbeidsrecht, gelijke kansen voor mannen en vrouwen en veiligheid en gezondheid op het werk.

De intentieverklaring voor de samenwerking, het zogeheten Memorandum of Understanding (MOU), is vandaag op het ministerie van SZW ondertekend door minister De Vries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zijn Hongaarse collega minister Harrach.

De uitwisseling van informatie en ervaring spitst zich onder meer toe op werkgelegenheidsmaatregelen, de reïntegratie van bijvoorbeeld arbeidsongeschikten en tijdelijk en parttime werk. Daarnaast spreken deskundigen van beide landen over het nationaal beleid op het gebied van gelijke kansen voor mannen en vrouwen en de wetgeving op het gebied van bijstand. Er zal verder aandacht zijn voor de controle van de veiligheid en de gezondheid op het werk. De samenwerking is met name gericht op ondersteuning van de Hongaarse overheid bij het toetredingsproces van Hongarije tot de Europese Unie.

De intentieverklaring is een vervolg op de afspraken die beide ministeries eind 1997 hebben gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie