Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Model voorspelt prestatie melkrobot

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

wo 10-11-99 MODEL VOORSPELT PRESTATIE VAN STAL MET MELKROBOT


tijd 13:30 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Promotie I. Halachmi, Wageningen
titel Design methodology for the robotic milking barn; modelling, simulation, validation and optimization promotor(en): prof.dr.ir. L. Speelman (agrarische bedrijfstechnlogie) prof. dr.ir. A.A. Dijkhuizen (gezondheidszorg bij dieren) (co)promotor(en): dr.ir. J.H.M. Metz (IMAG) en dr. E. Maltz (Volcani Centre, Israel)

informatie stafafdeling communicatie, Heleen Kamminga, tel. 0317-482846

Ilan Halachmi ontwikkelde een model voor het ontwerpen en inrichten van een melkveehouderij met een melkrobot. De prestaties van een stal kunnen met het model van tevoren worden voorspeld. Zo is het mogelijk om het aantal ligboxen, de lengte van de wachtrijen, de plaats van de voer- en waterbakken en de optimale plaats van de melkrobot te bepalen. Het model moet nog verder uitgewerkt worden. Vervolgens staan melkveehouders voor de uitdaging om de ontwerpmethode in de dagelijkse praktijk toe te passen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie