Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM Nederland opent Advanced Internet Application Centers

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IBM Nederland

IBM Nederland opent Advanced Internet Application Center voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Nieuwe applicaties tonen mogelijkheden van Next Generation Internet

Zoetermeer, 10 november 1999 IBM heeft vandaag een nieuw centrum geopend, speciaal gericht op de ontwikkeling van applicaties voor Next Generation Internet, ook wel Internet 2 genoemd. Het Advanced Internet Applications Center in Zoetermeer stelt IBM in staat technologieën te ontwikkelen waarmee klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika nieuwe Internet-applicaties kunnen inzetten voor e-business.

Het razendsnelle Next Generation Internet kan een duizendmaal hogere bandbreedte bieden dan het huidige Internet. Dankzij de mogelijkheden voor video/audio/data/transactie-integratie biedt het veel nieuwe kansen voor toepassingen op het gebied van e-business. Het Advanced Internet Application Center richt zich met name op de Europese ontwikkeling van geavanceerde applicaties en bijbehorende middleware op de volgende gebieden:

* Video/audio-opslag en -distributie (mediabeheer, mediadistributie);

* Gedistribueerde opslag (replicatie en caching);
* Samenwerkingsapplicaties (video-conferencing, gezamenlijk gebruik van applicaties, IP-telefonie).

Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken opende vanmiddag het Advanced Internet Center in Zoetermeer. Dit is het tweede internationale centrum van IBM temidden van een groeiend aantal intensief samenwerkende onderzoekscentra die zich speciaal bezighouden met de ontwikkeling van Next Generation Internet-oplossingen.

Nu IBM via snelle netwerken overal ter wereld in verbinding staat met universiteiten en bedrijven kunnen onderzoekers in teamverband werken aan nieuwe, high-performance prototype-applicaties voor het Next Generation Internet. Momenteel werken onderzoekers van het Advanced Internet Application Center samen met het team van IBM van het International Center for Advanced Internet Research (iCAIR) in Chicago aan video-applicaties en -distributie. Ook zijn zij nauw betrokken bij het Gigaport-initiatief van de Nederlandse overheid.

Bert Dekkers, Advanced Internet Project Manager voor IBM: "Door de oprichting van het Advanced Internet Application Center bevordert IBM de ontwikkeling van de nieuwste Internet-technologieën die een verdere groei van e-business mogelijk maken. Voor de oprichting van het centrum is Nederland een uiterst gunstige locatie. R&D op het gebied van Internet staat hier op een hoog niveau en we kunnen van hieruit eenvoudig heel Europa bestrijken."

In het Europese centrum wordt primair samengewerkt met industrie, de universitaire wereld, SURFnet en het Telematica Instituut. Op projectbasis wordt met verschillende vooraanstaande partijen gewerkt, zoals het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB), SARA (het rekencentrum van de Universiteit van Amsterdam) en TNO Delft.

Advanced Internet-projecten in Nederland
Het Advanced Internet Application Center is een van de IBM-initiatieven in Nederland die gericht zijn op het Next Generation Internet. Het heeft bovendien sterke banden met het Gigaport-initiatief van de Nederlandse overheid, waarvoor 142 miljoen gulden beschikbaar is gesteld door de overheid. Het Gigaport-project is opgezet voor de ontwikkeling van een van 's werelds meest geavanceerde communicatienetwerken. Via dit netwerk kan de uitwisseling van informatie tussen educatieve instellingen, wetenschapscentra en corporate partners in de Verenigde Staten, Europa en Azië aanzienlijk worden versneld.

Door de toename van geavanceerde toepassingen op het gebied van informatie- en telecommunicatietechnologie verandert de wereldeconomie snel. Voor de toekomstige economische structuur van Nederland en Europa is de samenwerking op het gebied van de informatie gateway en Gigaport van essentieel belang", zegt Amandus Lundqvist, Country General Manager van IBM Nederland.

IBM demonstreert Next Generation Internet-applicaties Tijdens de opening gaf IBM samen met partners een demonstratie van enkele toepassingen die mogelijk zijn met het Next Generation Internet. Voorbeelden van prototype-applications die bereikt kunnen worden met het nieuwe Internet zijn:

* IBM-videoportaal met live video-uitzending via iCAIR-verbinding
* TV on Demand

* Virtual Radiology

* Synchrone vertaling van taal en instant messaging
* e-business via interactieve TV

John Patrick, Vice President Internet Technology, IBM: "Dankzij de enorm toegenomen bandbreedte biedt het nieuwe Internet mogelijkheden voor geheel nieuwe toepassingen op het gebied van e-business en media. Door toepassingen zoals synchrone vertaling, e-bijeenkomsten, real-time samenwerking en hoogwaardige video, gaan zaken als onderwijs, amusement en e-commerce steeds vanzelfsprekender via het Internet verlopen."

Virtual Radiology Explorer
Virtual Radiology Explorer is een project waarin IBM samenwerkt met de Universiteit van Amsterdam aan een baanbrekende nieuwe technologie voor het samenstellen en verzenden van driedimensionale MRI-scans van het menselijk lichaam. Doordat de scans via het nieuwe Internet kunnen worden verzonden van bijvoorbeeld een ziekenhuis naar de supercomputer van de Universiteit van Amsterdam en na bewerking terug naar het ziekenhuis, kunnen medici gebruikmaken van de enorme rekenkracht van computers die niet in het ziekenhuis voorhanden zijn. Dankzij 3D-animaties kunnen betere diagnoses worden gesteld, bijvoorbeeld ingeval van tumoren of hart- en vaatziekten. Patiënten kunnen op deze manier beter geholpen worden en medici die zich niet noodzakelijkerwijs op dezelfde locatie bevinden, kunnen gezamenlijk de toestand van een patiënt driedimensionaal bekijken en bespreken. Voor de toepassing wordt gebruikgemaakt van de IBM-supercomputer RS/6000 SP die staat opgesteld bij SARA, het rekencentrum van de Universiteit van Amsterdam. Dit is de snelste IBM-computer in Nederland.

Television on Demand (Snelnet)
Dankzij een initiatief van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) kunnen consumenten uiteenlopende programma's op elk gewenst moment bekijken. Eerder uitgezonden en opgeslagen programma's, waaronder een groeiende hoeveelheid gedigitaliseerd historisch materiaal, kunnen thuis worden opgevraagd en bekeken. Full screen-televisie en hoogwaardige audio kunnen via het nieuwe Internet zo snel worden verzonden dat het uiteindelijke resultaat minstens even goed is als televisie, terwijl tegelijkertijd ongekende extra mogelijkheden worden geboden voor de individuele gebruiker. Vrijwel alle uitgezonden programma's blijven naar believen opvraagbaar via het Internet dankzij een uitgebreid en snelgroeiend archief. Een extra mogelijkheid van television-on-demand die al werd gedemonstreerd, is bijvoorbeeld de beknopte weergave van de inhoud van een programma aan de hand van een reeks screenshots. Zo kan een individuele gebruiker niet alleen een keuze maken uit het programma-aanbod, maar ook uit de onderdelen van het programma zelf.

Meer informatie over IBM's Next Generation Internet (NGi) projecten: www.ibm.com/ngi

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...