Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/10/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag, 10 november 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Man steekt zichzelf in brand
Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zich dinsdagavond op het Waagplein in brand gestoken, omdat hij onderdak wilde. Om de aandacht te trekken had de man papier onder zijn jas in brand gestoken. Omstanders die rook uit de man zijn jas zagen komen, alarmeerden de hulpverleningsdiensten. De man liep geen brandwonden op en is na verhoor heengezonden, omdat er geen opvang voor hem beschikbaar was.

Man beroofd van bromfiets
De politie heeft vannacht een 21-jarige man uit Groningen in de Nieuwstad aangehouden voor het beroven van een 22-jarige man uit Groningen. Het slachtoffer moest dinsdagavond in de omgeving van het Noorderstation onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zijn bromfiets aan de verdachte afstaan. Door het opgegeven signalement kon de politie de dader op de bromfiets later in de nacht aanhouden. De man is ingesloten.

Overlast drugsgebruikers
De politie heeft dinsdagavond twee mannen uit Groningen van 32 en 45 jaar aangehouden in een portiek aan de Oude Ebbingestraat, omdat ze daar drugs aan het gebruiken waren. Na verhoor zijn de twee heengezonden, waarbij de 32-jarige man ook nog een waarschuwing verblijfsverbod kreeg uitgereikt.

Huisvredebreuk
De politie heeft vannacht een 61-jarige man uit Groningen aangehouden in een pand aan de Aweg voor huisvredebreuk. De man, eigenaar van het pand, was de woning binnengedrongen van zijn huurster. In de slaapkamer had hij spullen naar buiten gegooid. De man is overgebracht naar het bureau. Na verhoor is de man heengezonden.

Stelende vrouw aan de deur
De politie heeft in de Kloosterstraat een 44-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor het stelen van een portemonnee in een woning van een 40-jarige vrouw. De verdachte had maandag aan de deur een kerstblad verkocht en vroeg vervolgens of ze een appel mocht. Daarin stemde de vrouw toe en liet haar binnen. Naderhand ontdekte de vrouw dat haar geld weg was. Dinsdagmorgen zag de vrouw de verkoopster door de straat gaan en pakte haar fiets af. Toen de verdachte met een kettingslot begon te bedreigen. De politie kon de vrouw vervolgens aanhouden. De portemonnee werd in het noorderplantsoen leeg terug gevonden. Zij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Alcoholcontrole
Tijdens een alcoholcontrole dinsdagavond op de Paterswoldseweg zijn een viertal bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurders, uit Tolbert, Boornbergum en Groningen hadden een promillage tussen de 0,7 en 0,9. De heren zijn na verhoor met boetes van 390 en 700 gulden, rijverboden en heengezonden.

Voor nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel 050-599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie