Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe, eindelijk Index X-Url:

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Regio Politie Drenthe www.politie-drenthe.nl/p_ni1.asp?ID=1166&POFI=P

Persberichten

van woensdagmorgen 10 november 1999 11:01 woensdag 10 november 1999

Bert Visser 0592 - 361290 0651 - 611629

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen zoekt getuigen van een bijna aanrijding op de kruising Het Haagje, Wolfsbosstraat, Mr.Cramerweg en de Kanaalweg. De bestuurster van een rode Fiat Panda verleende daar zondagmorgen 7 november tegen 11.00 uur geen voorrang aan een Rode Volvo V40 die over Het Haagje reed. Bij de uitwijkmanoeuvre om een aanrijding met de Fiat Panda te voorkomen heeft de bestuurder nogal wat schade aan zijn auto opgelopen. De bestuurster van de Panda is onbekend gebleven. De politie wil graag informatie over de identiteit van de automobiliste.

ZWEELOO

Een dertigjarige inwoner van Coevorden is dinsdagavond met diverse kneuzingen en verrekte nekspieren opgenomen in het ziekenhuis in Emmen nadat hij door de brandweer uit het wrak van zijn auto was gezaagd. Hij liep de verwondingen op bij een verkeersongeval op De Kruisstraat / Het Klooster in Zweeloo. In de binnenbocht van de T kruising botste de Coevordenaar frontaal op een bestelbus, bestuurd door een 43 jarige man uit Emmen. Die kwam er zonder verwondingen vanaf. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

ECHTEN

Een 56 jarige alcomobilist uit Echten heeft de politie dinsdagavond de stuipen op het lijf gejaagd door enige malen bewust op politie-auto in te rijden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Ruinerweg in Echten. Hij slingerde van links naar rechts over de rijbaan. De man trok zich niets aan van het stopbord van de politie-auto en probeerde de politie te ontkomen. Op een gegeven moment keerde hij zn auto op de weg en reed in op de politie-auto;. Hij ramde daarbij de linker voorzijde. Even later stopte de man toch. Toen een van de agenten hem uit zn auto wilde halen gaf de man gas , schampte de politie-auto links achter en ging er weer tussenuit. Uiteindelijk stopte de man op de inrit naar zijn woning op de Gijsselterweg. Daar kon hij worden aangehouden. Op het bureau weigerde hij een ademtest. Zijn auto is inbeslaggenomen, zn rijbewijs is ingevorderd en de man is in verzekering gesteld. Volgens de man was hij die middag gaan drinken omdat geldproblemen had. De kredietbank zou hem een schuldsanering hebben geweigerd.

MEPPEL

Bij drie inbraken in woningen aan de Lute Hagedoornstraat, de Talmastraat en de Thorbeckelaan in Meppel zijn dinsdag overdag en s avonds sieraden, geld een een CD speler gestolen. In de Thorbeckelaan is een inbreker overlopen. De bewoners kwamen dinsdagavond rond half negen thuis en hoorden in hun woning een enorme klap toen ze de sleutel in het slot staken. Vervolgens werd een slaapkamerraam dichtgeklapt. In de woonkamer waren een aantal flessen van een kast gevallen. De bewoners hebben de vermoedelijke inbreker zien wegfietsen. Het ging om een man die zijn haar in een lange staart had gebonden.

RODEN

Geassisteerd door collegas uit Leek heeft de politie van Roden woensdagmorgen tegen half vijf twee inwoners van de stad Groningen aangehouden De stadjers van van 40 en 49 jaar werden op heterdaad betrapt bij het kraken van een speelautomaat in een cafe aan de Albertsbaan in Roden. Ze hadden de deur geforceerd met een bandenlichter. De buit, bestaande uit vijfjes, knaken , guldens en kwartjes, met elkaar zon 450 gulden in inbeslaggenomen.

ASSEN

De politie van Assen heeft dinsdagavond bij een alcoholcontrole op de Zuidersingel 78 bestuurders laten blazen. Een automobilist moest mee naar het bureau voor de ademtest. Hij bleef beneden de 220 µg/l (0,5 promille) en kwam er zonder kleerscheuren vanaf.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie