Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peper en Deetman tekenen afspraken over politiesterkte

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Peper en Deetman tekenen meerjarenafspraken over politiesterkte

10 november 1999
Vandaag hebben minister Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de heer Deetman, voorzitter van het Korpsbeheerderberaad, het convenant getekend over de ontwikkelingen bij de regionale politie. In het convenant staan afspraken over onder andere de sterktegroei van de politie in 1999-2002; het oplossen van financiële knelpunten bij de politie; het verbeteren van de doelmatigheid en de prestaties van de korpsen; het inlopen van achterstanden op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie en de werving, selectie en opleiding van nieuw politiepersoneel.
In het convenant zijn als uitvloeisel van het Regeerakkoord afspraken vastgelegd over onder andere de uitbreiding van de politie met 3000 agenten en surveillanten. Door de invoering van de 36-urige werkweek moeten ook nog eens 400 extra ftes worden gerealiseerd.
De minister heeft met de korpsbeheerders afgesproken dat per 1 juli 2002 de sterkte minimaal 43.622 ftes bedraagt. Om de taak van de politie adequaat te kunnen blijven uitoefenen is verhoging van de normvergoeding noodzakelijk.
In het Beleidsplan Nederlandse Politie is de normvergoeding gekoppeld aan het realiseren van de veiligheidsdoelstellingen van het kabinet. Veel korpsen hebben op dit moment onvoldoende financiële ruimte om genoeg te investeren in materiële voorzieningen, waardoor een achterstand ontstaat in het voorzieningenniveau. Besloten is om de normvergoeding tot 2005 jaarlijks te verhogen. Daarnaast is er voor de prestatiefinanciering budget vrijgemaakt.
Conform het regeerakkoord 1998 zullen in de loop van deze kabinetsperiode door de regios gezamenlijk in totaal circa 2.000 arbeidsjaren worden inverdiend. Deze arbeidsjaren komen beschikbaar voor het (in)directe executieve politiewerk. De te realiseren doelmatigheid dient te leiden tot vergroting van de veiligheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie