Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hip Hop Jazzers Vrije Akademie Westvest winnen publieksprijs

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hip Hop Jazzers van de Vrije Akademie Westvest winnen publieksprijs tijdens Danstweedaagse in Spijkenisse

Het Kunstgebouw organiseert elke twee jaar een dansvoorstelling voor dansamateurs in Zuid-Holland. In een echt theater krijgen de dansers de kans te laten zien waar zij wekelijks mee bezig zijn.

Dansdocente Barbara van Gelder van de Vrije Akademie had een enthousiaste greep gedaan uit de zeven hip hop jazzgroepen die de Vrije Akademie nu telt, zodat de samen-stelling van de groep zeer divers was; van beginnende brugklassers tot swingende studentes. Uiteindelijk stonden er zaterdagavond 6 november dertien danseressen op het podium van Theater de Stoep in Spijkenisse. Tijdens hun optreden spetterde de energie van het toneel. De naam van de choreografie is "A-->B" en in die dans reizen ze per vliegtuig, trein en auto naar Miami.

De groep mocht aan het einde van de avond de publieksprijs in ontvangst nemen en daarna nog een keer de dansvloer op. Het tweede optreden ging zo flitsend dat ze bijna een raket als vervoermiddel hadden kunnen uitbeelden!

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie