Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van woensdagmiddag 10 november 1999
15:59 woensdag 10 november 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

WEZUPERBRUG

Een 32jarige inwoner van Wezuperbrug is in Polen het slachtoffer geworden van een geraffineerde diefstal van zijn VW Passat Hij stond op donderdagavond 21 oktober ergens in Warschau voor een verkeerslicht te wachten toen zijn auto van achteren werd aangereden. De man stapte uit om te kijken wat er was gebeurd en zag dat er uit de auto naast hem een man stapte die achter het stuur van de Volkswagen kroop, de portieren vergrendelde en ermee weg reed. Ook twee betrokken autos verdwenen schielijk in het centrum van Warschau. De man uit Wezuperbrug bleef achter met achter met niet meer bezittingen dan de kleding die hij op dat moment droeg. Onderzoek van de Poolse politie heeft niets opgeleverd.

ZUIDLAREN

Bij een inbraak in een bouwcontainer aan de Ritmeesterlaan in Zuidlaren is tussen dinsdagmiddag vier uur en woensdagmorgen half acht een partij gereedschap gestolen.
Wat er precies weg is moet nog bekeken worden. Het slot waarmee de container was afgesloten bleek te zijn doorgeknipt.

MEPPEL / ASSEN / EMMEN

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag was het in Drenthe weer raak als het gaat om autokraken. In Meppel zijn in de Rozenstraat twee autos opengebroken. Bij een derde bleef het bij een poging. In Assen zijn geluidsinstallaties, gsm telefoons en cds gestolen uit autos die geparkeerd stonden aan de Smetanalaan en het Stationsplein en in Emmen hebben drie bewoners van de Valtherzandweg en de Nijkampenweg aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Opvallend was dat het in Emmen in alle gevallen ging om een Volkswagen Golf.

ZUIDWOLDE

De politie heeft woensdagmiddag in de Hoofdstraat in Zuidwolde een 19 jarige man uit Dedemsvaart aangehouden na het brengen van de Hitlergroet aan een politieman.
De man stond bij een bushalte en schopte tegen het glas. Hoewel de politieman in burger was en zich niet kon legitimeren maakte hij zich tegenover de man toch bekend als politieman en zei dat de man moest stoppen met het schoppen tegen het glas van de bushalte. Daarop slingerde de man de agent allerlei verwensingen naar het hoofd on onder het uitspreken van Sieg Heil bracht hij de Hitlergroet. Na verhoor is de man in overleg met justitie naar huis gestuurd. Hij mag zich op 31 januari 2000 voor de rechter verantwoorden.

COEVORDEN

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Holwert in Coevorden hebben onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag 100 HR combiketels gestolen. De inbraak werd ontdekt door het personeel van het bedrijf, dat woensdagmorgen werd geconfronteerd met een openstaande schuifdeur aan de wegzijde. Om de ketels te laden is gebruik gemaakt van de in het bedrijf aanwezige heftruck. Gezien de hoeveelheid en de omvang moeten de daders de beschikking hebben gehad over een vrachtauto. De schade loopt in de tonnen.

HOLLANDSCHEVELD

Een 16 jarige meisje uit Hollandscheveld is woensdagmorgen met een beenbreuk naar her ziekenhuis in Hoogeveen gebracht Ze reed op de Riegshoogtendijk met haar bromscooter tegen de auto van een 50 jarige bestuurder uit Hoogeveen die achteruit het fietspad opreed.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie