Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke aanslagen Den Helder op één biljet

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

ook gemeente voert automatische incasso in

betreft: Gemeentelijke aanslagen op één biljet
week: week 45

Vanaf maart volgend jaar ontvangt u nog maar één aanslagbiljet voor een aantal gemeentelijke belastingen. U vindt hierop de onroerende zaak-belasting, de rioolrechten, een reinigingsheffing (afvalstoffenheffing of reinigingsrecht), de hondenbelasting, (als u bezitter bent van één of meer honden) en de forensenbelasting (voor eigenaren van vakantiewoningen).

Het bedrag van de gecombineerde aanslag is hoger dan u bent gewend. Om te beginnen is hierin ook het bedrag van de afvalstoffenheffing opgenomen. Die kosten betaalt u nu nog via de energienota van de NUON, voorheen Energie Noord West. Daarnaast kan de gemeenteraad in december a.s. besluiten de belastingtarieven te verhogen.

Maar het betekent ook dat uw energierekening vanaf januari 2000 lager wordt, omdat hierin de kosten van de afvalstoffenheffing niet meer worden meegenomen.

hoe te betalen?

De gemeente heeft verder besloten betalingen voortaan via automatische incasso mogelijk te maken. Betalen van gemeentelijke belastingen is voortaan dus op twee manieren mogelijk:


1. door middel van betaling in twee termijnen;


2. door middel van automatische incasso in tien maandelijkse termijnen.

Vóór de eerste automatische incasso laten wij door middel van een aanslag weten hoeveel u moet betalen.

voordelen

U bent vermoedelijk wel bekend met het betalen door middel van automatische incasso. Veel bedrijven en organisaties bieden deze betalingsmogelijkheid al. Wellicht heeft u al één of meer machtigingen voor automatische incasso afgegeven (bijv. voor Energie Noord West, Provinciaal waterleidingbedrijf, de krant of telefoon).

Automatische incasso is voor iedereen gemakkelijk. Als (belasting)betaler geniet u het voordeel van gespreide betaling, de klap komt dan niet zo hard aan.

De gemeente incasseert van uw rekening steeds tegen het einde van de maand. Wij hebben voor dit moment gekozen omdat het gebruikelijk is dat de betaling van lonen, salarissen, uitkeringen en pensioenen aan het eind van de maand plaatsvindt.

Bovendien betaalt u op tijd, u hoeft niet de vervaldagen in de gaten te houden. De kans dat er betalingen niet of te laat plaatsvinden - met alle gevolgen van dien - is niet meer aanwezig.

Voor automatische incasso vult u de groene machtigingskaart in, u ondertekent deze en zendt de kaart aan de gemeente Den Helder. Een postzegel is niet nodig. Als het vermelde bank- of postbanknummer niet is ingevuld of niet juist is, wilt u dit dan invullen of wijzigen?

u blijft de baas!

Na ontvangst van de machtiging schrijft de gemeente het verschuldigde belastingbedrag vanaf april 2000 in tien termijnen van uw bank- of postbankrekening af. Maar u blijft de baas over uw geld. Dit wil zeggen: u kunt elke automatische afschrijving ongedaan maken. Als u het niet eens bent met een maandelijkse afschrijving dan heeft u een maand de tijd om het bedrag terug te laten storten. Daarvoor hoeft u alleen maar een gele terugboekingskaart naar uw bank- of postbankkantoor te sturen. Dit kan zonder opgaaf van reden gebeuren. Uw geld wordt dan direct teruggeboekt. Uiteraard zult u dan zelf moeten zorgen voor handmatige betaling van de maandtermijn om achterstanden te voorkomen.

Als u de automatische incasso wilt stoppen dan stuurt u de rode beëindingskaart naar de gemeente. We zullen dan de automatische incasso stoppen. U ontvangt dan een acceptgiro voor het nog verschuldigde bedrag over het lopende jaar, met het verzoek dit in één keer te betalen.

hoeveel?

De gemeenteraad besluit jaarlijks tijdens de begrotingsvergadering (in december) over de hoogte van de tarieven van de verschillende belastingsoorten. Op het aanslagbiljet dat u jaarlijks ontvangt, staan alleen die belastingen waarvoor u daadwerkelijk belastingplichtig bent. Hierbij is rekening gehouden met de nieuwe tarieven. De hoogte van de aanslag hangt af van uw persoonlijke situatie.

wijzigingen

Vindt er in de loop van het jaar een gebeurtenis plaats die de hoogte van de over dat jaar verschuldigde belasting beïnvloedt, geeft u dit dan door aan de gemeente. U kunt hierbij denken aan het aanschaffen of overlijden van een hond, een verhuizing, de wijziging van een meerpersoonshuishouden naar éénpersoonshuishouden. De gemeente beoordeelt de gevolgen en past indien nodig het incassobedrag aan. U krijgt schriftelijk bericht over de hoogte van uw nieuwe maandtermijn.

Als u binnen de gemeente verhuist dan blijven gedurende het jaar waarin u verhuist de maandbedragen gelijk. Met ingang van het daarop volgende jaar kunnen de bedragen wijzigen, bijvoorbeeld omdat u eigenaar bent geworden van een woning met een andere getaxeerde waarde dan uw oude woning.

Verhuist u naar een andere gemeente dan vervallen vanaf de verhuisdatum de bedragen voor afvalstoffenheffing en de hondenbelasting. U betaalt deze heffingen in uw nieuwe woonplaats.

Wel blijft u het bedrag voor onroerende-zaak belasting verschuldigd. Voor deze belasting is namelijk de situatie op 1 januari van het jaar bepalend.

uitzonderingen

Gecombineerde aanslagen die lager dan fl. 200,-- of hoger dan fl. 15.000,-- zijn, kunt u niet door middel van automatische incasso betalen. Deze aanslagen moet u als vanouds in twee termijnen betalen.

Wanneer u de aanslag liever in twee termijnen betaalt, dan kunt u gebruik maken van de acceptgiro die aan de aanslag gehecht is. U moet dan het gehele bedrag voor de laatste vervaldag betaald hebben. Als u op de eerste vervaldag een gedeelte van de aanslag heeft betaald, dan ontvangt u opnieuw een acceptgiro voor het resterende bedrag.

kwijtschelding

Als u in 1999 voor kwijtschelding in aanmerking bent gekomen en uw financiële situatie is ongewijzigd, dan is het niet nodig nu de machtiging in te vullen. Heeft u niet eerder kwijtschelding gekregen en denkt u in het jaar 2000 hiervoor wel in aanmerking te komen, vraag dan binnen zes weken na ontvangst van de aanslag (in maart 2000) kwijtschelding aan bij het hoofd van de afdeling Financiën, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor nadere informatie over kwijtschelding verwijzen wij naar de toelichting bij de aanslag.

verrekening afvalstoffenheffing

Tot en met december 1999 lift de afvalstoffenheffing mee als onderdeel van de voorschotnota van het ENW. U ontvangt van het ENW in de loop van het jaar een jaarafrekening. De periode waarop deze jaarafrekening betrekking heeft, is niet gelijk met het kalenderjaar. Op de jaarafrekening in 2000 staat alleen het bedrag van de afvalstoffenheffing die u in 1999 heeft betaald. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het moment waarop u de jaarafrekening ontvangt.

_________________________________________________________________

laaste verandering: november 10, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...